Bereidingswijze
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de hamlapjes om en om bruin in het overgebleven vet . Haal de hamlapjes even uit de pan en maak de saus. Voeg, ketjap, sambal, hoisinsaus, sojasaus en de ketchup toe aan het bakvet in de pan. Roer alles goed door elkaar . Voeg een klein scheutje water toe . Leg de hamlapjes in de saus en stoof ze met het deksel niet helemaal gesloten op de pan in 15-20 minuten gaar. Proef en voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe. Eventueel verdunnen met een scheutje water als de saus te zeer is ingedikt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de koelkast lag nog 100 gram aan gerookte spekreepjes, die met rasse schreden de houdbaarheids datum aan het benaderen waren. Aldus gecombineerd met de hamlapjes in een smakelijke Aziatische saus . Licht pittig, zoet en zout van smaak met het kleine zuurtje van de ketchup. Lekker met een gekookt aardappeltje ( vanwege de saus ) en de witte-koolsalade-met-pindadressing
Ingrediënten
2 hamlapjes van ruim 100 gram
100 gram gerookte spekreepjes
1 el hoisinsaus
1 el ketjap,
1/2 el sojasaus
2 tl sambal badjak
1 el tomatenketchup
klein scheutje water
100 gram gerookte spekreepjes
1 el hoisinsaus
1 el ketjap,
1/2 el sojasaus
2 tl sambal badjak
1 el tomatenketchup
klein scheutje water
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493272
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht