Bereidingswijze
Maak eerst de gehaktballetjes ;
Breek het ei bij het gehakt en roer het paneermeel onder.
Bewaar wat dille voor de afwerking en hak de rest samen met de peterselie fijn. Meng deze mee onder het gehakt. Rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Plaats in de koelkast.
Neem de venkels en snijd de stelen af. Snijd de steeltjes in ringetjes.
Zet een grote po met 6 dl water en de kalfsbouillon op het vuur , voeg de venkelringetjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de gehaktballetjes bij de bouillon en kook ze gaar in ongeveer 6 minuten.
Snijd ondertussen de rest van de venkel fijn , met eventueel een mandoline of in flinterdunne plakjes met een mes. Voeg de plakjes toe aan de bouillon.
Breng de bouillon op smaak met peper en zout , zeste van limoen en -sap.
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes met de balletjes. Werk af met dille.
Breek het ei bij het gehakt en roer het paneermeel onder.
Bewaar wat dille voor de afwerking en hak de rest samen met de peterselie fijn. Meng deze mee onder het gehakt. Rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Plaats in de koelkast.
Neem de venkels en snijd de stelen af. Snijd de steeltjes in ringetjes.
Zet een grote po met 6 dl water en de kalfsbouillon op het vuur , voeg de venkelringetjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de gehaktballetjes bij de bouillon en kook ze gaar in ongeveer 6 minuten.
Snijd ondertussen de rest van de venkel fijn , met eventueel een mandoline of in flinterdunne plakjes met een mes. Voeg de plakjes toe aan de bouillon.
Breng de bouillon op smaak met peper en zout , zeste van limoen en -sap.
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes met de balletjes. Werk af met dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soep met balletjes , dat blijft een topper. Deze bouillon met venkel en balletjes van klafsgehakt is geen uitzondering.
Ingrediƫnten
2 venkels
400 ml kalfsbouillon
400 g klafsgehakt
1 ei
3 el paneermeel
10 g verse platte peterselie
10g verse dille
Sap en zeste van een halve limoen
400 ml kalfsbouillon
400 g klafsgehakt
1 ei
3 el paneermeel
10 g verse platte peterselie
10g verse dille
Sap en zeste van een halve limoen
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
soeppot
mandoline
soeppot
mandoline
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493268
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht