Bereidingswijze
-Plaats een middelgrote tot grote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe;
-Als de olie heet is, voeg je de gesneden runderrookworst toe en laat je de plakjes karameliseren en bruin worden in de olie, gedurende ongeveer 4-5 minuten;
-Als de worst bruin is, voeg dan de gesneden uien toe, roer en laat de uien nog een paar minuten karamelliseren met de worst, tot ze goudbruin en zacht zijn;
-Als de uien gekarameliseerd zijn, voeg dan de gesneden kool toe, roer om te combineren en laat de kool een paar minuten zacht worden en de smaken van de worst en uien aannemen;
-Als de kool zacht en goudbruin is, voeg je de zwarte peper, het gemalen karwijzaad en het snufje zout toe en roer je alles door elkaar;
- Roer vervolgens de knoflook erdoor, en zodra het aromatisch wordt, voeg je de pils toe en roer je het mengsel dooreen; laat het bier ongeveer 3 minuten iets inkoken;
- Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aardappelen en de hete kippenbouillon toe, roer en laat het mengsel aan de kook komen; zodra het kookt, doe je een deksel erop (een beetje scheef om een beetje stoom te laten ontsnappen) en zet je het vuur laag om de stoofpot ongeveer 40 minuten zachtjes te laten sudderen;
-Zet na 40 minuten het vuur uit en maak de stoofpot af door de appelciderazijn en de gehakte peterselie erdoor te roeren (voeg indien nodig ook meer zout toe).
-Serveer in grote kommen met wat stevig roggebrood of rustieke broodjes met boter of roomkaas.
-Als de olie heet is, voeg je de gesneden runderrookworst toe en laat je de plakjes karameliseren en bruin worden in de olie, gedurende ongeveer 4-5 minuten;
-Als de worst bruin is, voeg dan de gesneden uien toe, roer en laat de uien nog een paar minuten karamelliseren met de worst, tot ze goudbruin en zacht zijn;
-Als de uien gekarameliseerd zijn, voeg dan de gesneden kool toe, roer om te combineren en laat de kool een paar minuten zacht worden en de smaken van de worst en uien aannemen;
-Als de kool zacht en goudbruin is, voeg je de zwarte peper, het gemalen karwijzaad en het snufje zout toe en roer je alles door elkaar;
- Roer vervolgens de knoflook erdoor, en zodra het aromatisch wordt, voeg je de pils toe en roer je het mengsel dooreen; laat het bier ongeveer 3 minuten iets inkoken;
- Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aardappelen en de hete kippenbouillon toe, roer en laat het mengsel aan de kook komen; zodra het kookt, doe je een deksel erop (een beetje scheef om een beetje stoom te laten ontsnappen) en zet je het vuur laag om de stoofpot ongeveer 40 minuten zachtjes te laten sudderen;
-Zet na 40 minuten het vuur uit en maak de stoofpot af door de appelciderazijn en de gehakte peterselie erdoor te roeren (voeg indien nodig ook meer zout toe).
-Serveer in grote kommen met wat stevig roggebrood of rustieke broodjes met boter of roomkaas.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke Oktoberfest-stoofpot boordevol rijke hartige smaken, perfect om de feestelijke aspecten van het Oktoberfest te vieren, en om de buik te verwarmen en de ziel op elk moment te troosten!
Ingrediënten
* 1 eetlepel olijfolie
• 1 pakje runderrookworst, in hapklare plakjes gesneden
• 1 ½ ui, in dunne halve cirkels gesneden
• ½ krop kleine witte/groene kool, nogmaals gehalveerd, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
• ½ theelepel versgemalen zwarte peper
• ¼ theelepel gemalen karwijzaad
• Snufje zout
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 24 cl pilsbier
• 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden tot hapklare stukjes
• 60 cl hete kippenbouillon
• 1 ½ eetlepel appelciderazijn
• 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
• 1 pakje runderrookworst, in hapklare plakjes gesneden
• 1 ½ ui, in dunne halve cirkels gesneden
• ½ krop kleine witte/groene kool, nogmaals gehalveerd, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
• ½ theelepel versgemalen zwarte peper
• ¼ theelepel gemalen karwijzaad
• Snufje zout
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 24 cl pilsbier
• 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden tot hapklare stukjes
• 60 cl hete kippenbouillon
• 1 ½ eetlepel appelciderazijn
• 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493263
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Ingrid Beer
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht