Bereidingswijze
De tonijn goed laten uitlekken en verkruimelen met een vork.
De uien pellen en fijnhakken.
De eieren klutsen met peper , zout en gesnipperde tuinkruiden . Licht op smaak brengen met citroensap.
De helft van de boter in de pan doen , verhitten en daarin de helft van de tonijn met de uien doen.
De helft van de eieren toevoegen , even doorroeren met een keukenspatel en de omelet aan beide kanten goudbruin bakken.
De ene helft dichtklappen en op een verwarmd bord laten glijden.
De rest van de eieren op dezelfde wijze bakken.
Geef er een stokbrood bij
De uien pellen en fijnhakken.
De eieren klutsen met peper , zout en gesnipperde tuinkruiden . Licht op smaak brengen met citroensap.
De helft van de boter in de pan doen , verhitten en daarin de helft van de tonijn met de uien doen.
De helft van de eieren toevoegen , even doorroeren met een keukenspatel en de omelet aan beide kanten goudbruin bakken.
De ene helft dichtklappen en op een verwarmd bord laten glijden.
De rest van de eieren op dezelfde wijze bakken.
Geef er een stokbrood bij
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept hebt ik gekregen van een vroege klasgenote die al meer dan 30 jaar in Frankrijk , namelijk in Bretagne , woont.
Ingrediƫnten
2 blikken tonijn natuur of in olie (ongeveer 155 g elk)
2 uien
8 eieren
1/2 kl zout , peper
2 el verse peterselie en bieslook
2 el citroensap
40 g boter of margarine
2 uien
8 eieren
1/2 kl zout , peper
2 el verse peterselie en bieslook
2 el citroensap
40 g boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
klopper
mengkom
koekenpan
keukenspatel
mengkom
koekenpan
keukenspatel
Leuke tips
TIP: u kunt natuurlijk ook verse tonijn gebruiken , maar die moet wel ontveld en ontgraat worden en tenminste 10 minuten bakken met de uien , voordat u de eieren erop aanbrengt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493259
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht