Bereidingswijze
De tomaten pellen , ontpitten en in kleine stukjes snijden.
De eieren in een kom breken en ze kloppen met het zout en de peper.
Een pan met de helft van de boter op een laag vuur zetten en de eieren daarin gieten. Voortdurend roeren tijdens het bakken tot de eieren stollen maar toch smeuïg blijven.
De rest van de boter en vervolgens ook de room bijvoegen. Versieren met de kleine stukjes tomaat.
Meteen opdienen op verwarmde borden.
Roereieren kunnen niet wachten !
De eieren in een kom breken en ze kloppen met het zout en de peper.
Een pan met de helft van de boter op een laag vuur zetten en de eieren daarin gieten. Voortdurend roeren tijdens het bakken tot de eieren stollen maar toch smeuïg blijven.
De rest van de boter en vervolgens ook de room bijvoegen. Versieren met de kleine stukjes tomaat.
Meteen opdienen op verwarmde borden.
Roereieren kunnen niet wachten !
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Roereieren moeten gebakken worden volgens de regels der kunst ! Ze moeten <> , maar romig blijven. Zodra ze voldoende gebakken zijn , zet u de pan onmiddelijk met de bodem in koud water zodat de eieren niet meer verder bakken.
Ingrediënten
2 tomaten
8 eieren
50 g boter
3 el verse room
2 el gehakte peterselie
Peper en zout
8 eieren
50 g boter
3 el verse room
2 el gehakte peterselie
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
klopper
mengkom
klopper
mengkom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493257
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht