Bereidingswijze
Laat het brood bij de bakker snijden in de lengte , zodat je lange sneden brood hebt of snijd zelf het brood in de lengte. Verwijder de korsten en rol het brood met de deegrol plat uit.
Besmeer het brood met de kruidenkaas. Leg daarop verse dille en platte peterselie. Hierop leg je dun gesneden plakjes gerookte zalm.
Snij de citroen in de helft en pers enkele druppels citroensap op de zalm. Doe er nog wat peper op.
Rol het brood stevig op in een rolletje en rol dit dan in plastic folie. Laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Snijd de rolletjes in dunne plakjes en dien ze koud op.
Besmeer het brood met de kruidenkaas. Leg daarop verse dille en platte peterselie. Hierop leg je dun gesneden plakjes gerookte zalm.
Snij de citroen in de helft en pers enkele druppels citroensap op de zalm. Doe er nog wat peper op.
Rol het brood stevig op in een rolletje en rol dit dan in plastic folie. Laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Snijd de rolletjes in dunne plakjes en dien ze koud op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerookte zalm met kruidenkaas is een klassieke combinatie die niet fout kan gaan. Deze gerookte zalmrolletjes met kruidenkaas zijn ideaal als aperetief. Lekker , eenvoudig en snel klaar !
Ingrediƫnten
2 sneetjes broden
kruidenkaas
6 plakjes gerookte zalm
peper
dille
platte peterselie
citroen
kruidenkaas
6 plakjes gerookte zalm
peper
dille
platte peterselie
citroen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1493256
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht