Sticky kip met Vietnamese noedelsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/20/2022 - 11:05
Bereidingswijze
Stap 1
Pers de tenen knoflook uit. Marineer de kip in 1 eetlepel neutrale olie, de knoflook, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker en 2 eetlepels oestersaus.

Stap 2
Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan, laat goed uitlekken en zet apart.

Stap 3
Laat een koekenpan op middelhoog vuur heet worden. Bak de kip in 8 minuten goudbruin en gaar. Pas op dat-ie niet verbrand. Maak af met een beetje limoensap en eventueel een klein beetje extra suiker. Je kip hoort er een beetje gebarbecued uit te zien. Wordt je kip toch te bruin? Gaar 'm dan verder in de oven (5 minuten op 200 graden).

Stap 4
Rasp of snij de wortelen in reepjes. Snij de komkommer in plakjes. Pluk de muntblaadjes van de stelen.

Stap 5
Maak de dressing: meng hiervoor 4 eetlepels oestersaus met 4 eetlepels limoensap en 2 theelepels suiker.

Stap 6
Verdeel de rijstvermicelli, wortel en komkommer over de borden. Breng op smaak met de dressing.

Stap 7
Serveer de kip bovenop de salade. Garneer met de blaadjes munt.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpel en bijna zonder koken.
Ingrediƫnten
kipdijfilet 300 g
rijstvermicelli/noedels 100 g
oestersaus 6 el
munt 15 g
limoensap 5 el
wortelen 150 g
komkommer 1/2

Uit eigen keuken: 5 tenen knoflook, suiker, zout en 2 el neutrale olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Leuke tips
Ook heel lekker met een gesneden bosuitje, gehakte pinda's en sesamzaad. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor voorgesneden wortel julienne.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493253
Homepage ID
2022689
Teller
0
Bron
Picnic
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Bikert