Bereidingswijze
Stap 1
Hak de knoflook fijn. Snij de rode paprika in reepjes.
Stap 2
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin gedurende 2 minuten de knoflook. Voeg vervolgens de paprika toe en bak al roerend zacht in 6 minuten.
Stap 3
Voeg nu ook de tomatenpuree en de reepjes geroosterde paprika uit pot toe. Bak 2 minuten. Voeg de slagroom toe, en roer goed door. Laat het geheel nog 4 minuutjes zachtjes sudderen.
Stap 4
Pureer de saus glad met een staafmixer.
Stap 5
Roer de orzo, een snuf zout en 150 ml water door de saus en laat deze, onder af en toe doorroeren, 8 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 6
Voeg dan eventueel nog een scheutje water toe en roer de spinazie, per handvol, door de saus. Verwarm het geheel op lage temperatuur nog 4 minuten door tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de romige orzo met de geraspte Italiaanse kaas.
Hak de knoflook fijn. Snij de rode paprika in reepjes.
Stap 2
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin gedurende 2 minuten de knoflook. Voeg vervolgens de paprika toe en bak al roerend zacht in 6 minuten.
Stap 3
Voeg nu ook de tomatenpuree en de reepjes geroosterde paprika uit pot toe. Bak 2 minuten. Voeg de slagroom toe, en roer goed door. Laat het geheel nog 4 minuutjes zachtjes sudderen.
Stap 4
Pureer de saus glad met een staafmixer.
Stap 5
Roer de orzo, een snuf zout en 150 ml water door de saus en laat deze, onder af en toe doorroeren, 8 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 6
Voeg dan eventueel nog een scheutje water toe en roer de spinazie, per handvol, door de saus. Verwarm het geheel op lage temperatuur nog 4 minuten door tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de romige orzo met de geraspte Italiaanse kaas.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle eenpannert met keus tussen wel en niet vegetarisch
Ingrediënten
orzo 400 g
paprika 1
spinazie 400 g
geroosterde-paprikareepjes 1 pot
slagroom 200 g
geraspte italiaanse kaas 40 g
tomatenpuree 2 el
Uit eigen keuken: 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
paprika 1
spinazie 400 g
geroosterde-paprikareepjes 1 pot
slagroom 200 g
geraspte italiaanse kaas 40 g
tomatenpuree 2 el
Uit eigen keuken: 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote hapjespan
Leuke tips
Ook lekker met uitgebakken blokjes chorizo en/of gepofte cherrytomaatjes. Pof de tomaatjes met een beetje olijfolie en zout aan de tros gedurende 10 minuten in de oven op 190°C. Serveer de chorizo door de orzo en de tomaatjes er bovenop.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493252
Homepage ID
2022689
Teller
0
Bron
Picnic
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht