Bereidingswijze
Stap 1:
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de sjalot toe. Bak tot ze zacht zijn, 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
Stap 2:
Schenk de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken, schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
Stap 3:
Zet het vuur laag tot middelhoog en voeg het mengsel van room, Parmezaanse kaas en maizena toe. Laat sudderen tot het iets ingedikt is en de kaas is gesmolten, 2-3 minuten.
Stap 4:
Voeg kreeft toe aan de pan en kook tot de kreeft is opgewarmd, 2-3 minuten. Haal van het vuur en roer er citroensap, kappertjes en peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Serveer met schijfjes citroen en extra peterselie om te garneren (indien gewenst).
Stap 6:
Serveer alles over pasta of rijst en geniet!
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de sjalot toe. Bak tot ze zacht zijn, 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
Stap 2:
Schenk de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken, schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
Stap 3:
Zet het vuur laag tot middelhoog en voeg het mengsel van room, Parmezaanse kaas en maizena toe. Laat sudderen tot het iets ingedikt is en de kaas is gesmolten, 2-3 minuten.
Stap 4:
Voeg kreeft toe aan de pan en kook tot de kreeft is opgewarmd, 2-3 minuten. Haal van het vuur en roer er citroensap, kappertjes en peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Serveer met schijfjes citroen en extra peterselie om te garneren (indien gewenst).
Stap 6:
Serveer alles over pasta of rijst en geniet!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker kreeft recept uit de Amerikaanse staat Maine, met pasta geserveerd
Ingrediënten
500 g kreeft vlees in stukjes
1 sjalot (fijn gehakt)
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 tl Maïszetmeel, gemengd met 1 el water
50 g peterselie (fijn gehakte)
Zout en peper
Citroen schijfjes om erbij te serveren
2 el Boter
12 cl droge witte wijn (of droge vermout, kippenbouillon of groentebouillon)
30 cl koffieroom
3 el Citroensap (of witte wijnazijn)
4 el Kappertjes (of groene olijven)
1 sjalot (fijn gehakt)
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 tl Maïszetmeel, gemengd met 1 el water
50 g peterselie (fijn gehakte)
Zout en peper
Citroen schijfjes om erbij te serveren
2 el Boter
12 cl droge witte wijn (of droge vermout, kippenbouillon of groentebouillon)
30 cl koffieroom
3 el Citroensap (of witte wijnazijn)
4 el Kappertjes (of groene olijven)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493249
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Platings and Pairings
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht