Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/19/2022 - 09:12
Bereidingswijze
-Voeg de kippenbouillon toe aan een middelgrote pan. Breng aan de kook, zet laag en houd warm.
-Verwarm een ​​ middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie toe. Voeg de ui toe en laat 2-3 minuten sudderen tot ze glazig zijn. Rijst toevoegen, roeren en 1-2 minuten koken. Voeg knoflook, zout en rode currypasta toe. Kook nog 1-2 minuten.
-Gebruik een pollepel en voeg langzaam hete kippenbouillon toe, per keer aan rijst. Roer met een houten lepel.
-Roer een of twee keer totdat bijna alle vloeistof is opgenomen. Herhaal het proces totdat alle kippenbouillon op is. Breng op smaak met zout en klaar. Voeg kokosmelk toe aan de pan waar de kippenbouillon in zat en breng aan de kook, houd warm.
-Als alle kippenbouillon is opgenomen, voeg je bruine suiker en een pollepel kokosmelk toe. Herhaal hetzelfde proces totdat alle kokosmelk is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
-Voeg indien nodig nog wat kippenbouillon toe. Je wilt dat de rijst romig is, een zachte buitenkant heeft en een lichte bite aan de binnenkant. Opzij zetten.
-Kruid de zalm rijkelijk met zout. Strooi de gember en knoflookpoeder gelijkmatig over de zalm. Opzij zetten.
-Verhit een grote gietijzeren koekenpan op laag vuur. Voeg kokos toe. Rooster tot ze goudbruin zijn, zet apart. Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg zalm toe, kook tot het knapperig is, ongeveer 3-4 minuten. Draai om en kook nog 2-3 minuten voor medium-well.
-Serveer de zalm over risotto.
- Bestrooi met geroosterde kokos.
Afbeelding
Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Risotto met rode curry, boordevol zoete kokossmaak en gegarneerd met een krokante zalmfilet en geroosterde kokosnoot.
Ingrediënten
820 cl kippenbouillon
1 el kokosolie
100 g gesnipperde ui
2 el Thaise rode currypasta
200 g arborio rijst
1/2 tl zout
2 grote teentjes knoflook, gehakt
1 blik kokosmelk ( circa 400 cl)
1 tl bruine suiker (licht of donker)
4 zalmfilets van circa 140 g elk
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 tl gemalen knoflookpoeder
50 g geraspte kokosnoot
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493243
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester