Bereidingswijze
Maak de Espresso en laat die afkoelen. Vul vervolgens een glas met de ijsblokjes en knijp hierboven de citroen uit. Giet vervolgens de Tonic en de espresso over uit.
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Anne Lunell is een voormalig Zweeds Barista Kampioen en Zweedse Brewers Cup Kampioen. Ze was medeoprichter van Koppi Roasters in 2007. Het was echter toen ze in een coffeeshop in Oslo werkte dat ze voor het eerst op het idee kwam van een espresso-tonic."Op een warme zomerdag maakte een van onze collega's een drankje met tonic, espresso en iets vreemds, zoals pistachenoten," zegt Anne. "We vonden het super verfrissend en zo anders dan alle ijsdrankjes die je normaal zou krijgen, die voornamelijk melkdranken waren.
Ingrediënten
1 plakje citroen
handvol ijsblokjes
100 ml Royal Club Tonic
1 shot espresso
handvol ijsblokjes
100 ml Royal Club Tonic
1 shot espresso
Hulpmiddelen & keukengerei
Espressoapparaat
Leuke tips
Serveer met een rietje. Gebruik Tonic 0%
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1493241
Homepage ID
3037654
Teller
0
Bron
NoLOw magazine
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch