Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
-Voeg de uien en wortels toe aan de pot. Bak de uien en wortelen 3 minuten zachtjes, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, 1 theelepel zout, oregano, komijn en zwarte peper toe aan de pot. Kook gedurende 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Voeg de hamschenkel, zijsteak, varkensstoofvlees en 1 theelepel zout toe, roer goed.
-Bak het vlees, onder regelmatig roeren gedurende 2-3 minuten om het vlees een beetje bruin te maken.
-Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed.
-Voeg het water toe. Zet het vuur hoog en breng de vloeistof aan de kook. Zet het vuur laag tot medium-laag en dek de pot af. Kook de soep 60 minuten, af en toe roeren. Terwijl de soep begint te koken, maak je de groenten klaar
-Schil en snij eerst de bakbanaan, malanga en yuca en doe die samen in een kom.
-Bereid de maïs, boniato, pompoen voor, ze gaan in de tweede batch.
-Nadat het vlees 1 uur heeft gekookt, haalt u de hamstelen uit de pan en legt u ze op een snijplank of pan. Laat de hamstelen afkoelen.
-Voeg de groene bakbananen, malanga en yuca toe aan de pot. Zet het vuur hoog, breng de vloeistof aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en dek de pot af. Kook de soep 30 minuten, af en toe roeren.
-Als de hamstelen voldoende afgekoeld zijn om te hanteren, verwijder dan het vet en het bot en gooi ze weg. -Snijd het vlees fijn en doe het terug in de pan.
-Voeg de maïs, boniato, pompoen toe aan de pot. Nogmaals, zet het vuur hoog, breng de vloeistof aan de kook.
-Zet het vuur laag tot middelhoog, dek de pan af en kook de soep nog 30 minuten. Of totdat alle groenten gaar zijn.
-Proef de ajiaco en voeg zout naar smaak toe.
-Voeg de uien en wortels toe aan de pot. Bak de uien en wortelen 3 minuten zachtjes, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, 1 theelepel zout, oregano, komijn en zwarte peper toe aan de pot. Kook gedurende 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Voeg de hamschenkel, zijsteak, varkensstoofvlees en 1 theelepel zout toe, roer goed.
-Bak het vlees, onder regelmatig roeren gedurende 2-3 minuten om het vlees een beetje bruin te maken.
-Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed.
-Voeg het water toe. Zet het vuur hoog en breng de vloeistof aan de kook. Zet het vuur laag tot medium-laag en dek de pot af. Kook de soep 60 minuten, af en toe roeren. Terwijl de soep begint te koken, maak je de groenten klaar
-Schil en snij eerst de bakbanaan, malanga en yuca en doe die samen in een kom.
-Bereid de maïs, boniato, pompoen voor, ze gaan in de tweede batch.
-Nadat het vlees 1 uur heeft gekookt, haalt u de hamstelen uit de pan en legt u ze op een snijplank of pan. Laat de hamstelen afkoelen.
-Voeg de groene bakbananen, malanga en yuca toe aan de pot. Zet het vuur hoog, breng de vloeistof aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en dek de pot af. Kook de soep 30 minuten, af en toe roeren.
-Als de hamstelen voldoende afgekoeld zijn om te hanteren, verwijder dan het vet en het bot en gooi ze weg. -Snijd het vlees fijn en doe het terug in de pan.
-Voeg de maïs, boniato, pompoen toe aan de pot. Nogmaals, zet het vuur hoog, breng de vloeistof aan de kook.
-Zet het vuur laag tot middelhoog, dek de pan af en kook de soep nog 30 minuten. Of totdat alle groenten gaar zijn.
-Proef de ajiaco en voeg zout naar smaak toe.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ajiaco is een stevige soep boordevol groenten, waaronder yuca, malanga, boniato, pompoen, bakbananen, maïs, uien en wortelen. Voor het vlees bevat deze ajiaco zijsteak en twee soorten varkensvlees: gerookte hamschenkels en varkensstoofvlees.
Ingrediënten
1 eetlepel Extra Vierge Olijfolie
1 middelgrote ui in kleine dobbelstenen
1 Wortel in blokjes gesneden
3-4 Teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
2 theelepels Zout verdeeld
1 theelepel Oregano
¼ theelepel Komijn
¼ theelepel zwarte peper
500 g Gerookte Ham in stukjes gesneden
500 g Flank Steak in kleine blokjes gesneden * ( zie toelichting onderaan)
500 g Varkensstoofvlees Vlees in kleine blokjes gesneden
1 blik Tomatenblokjes, uitgelekt
3 L water
1 Platano Verde Weegbree,(bakbanaan), geschild en in rondjes van inch gesneden
1 Malanga geschild en in stukken van 3 cm gesneden (zie foto en toelichting)**
1 Yuca (maniok) klein tot middelgroot, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
1½ Maïskolven in 8 -12 rondjes gesneden
1 Boniato (zoete aardappel) geschild en in stukken van 2 cm gesneden
500 g Pompoen geschild en in stukken van 2 cm gesneden
1 middelgrote ui in kleine dobbelstenen
1 Wortel in blokjes gesneden
3-4 Teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
2 theelepels Zout verdeeld
1 theelepel Oregano
¼ theelepel Komijn
¼ theelepel zwarte peper
500 g Gerookte Ham in stukjes gesneden
500 g Flank Steak in kleine blokjes gesneden * ( zie toelichting onderaan)
500 g Varkensstoofvlees Vlees in kleine blokjes gesneden
1 blik Tomatenblokjes, uitgelekt
3 L water
1 Platano Verde Weegbree,(bakbanaan), geschild en in rondjes van inch gesneden
1 Malanga geschild en in stukken van 3 cm gesneden (zie foto en toelichting)**
1 Yuca (maniok) klein tot middelgroot, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
1½ Maïskolven in 8 -12 rondjes gesneden
1 Boniato (zoete aardappel) geschild en in stukken van 2 cm gesneden
500 g Pompoen geschild en in stukken van 2 cm gesneden
Leuke tips
*Een Flank steak is een stuk vlees wat komt uit de vang van een Rund. De Nederlandse benaming van de Flank Steak is de vinkenlap. Dit is normaal gesproken stug vlees maar wanneer je deze kort op de draad snijd in kleine lapjes is dit net een biefstuk.
**Malanga = voedzaam, vetarm en rijk aan vezels
**Malanga = voedzaam, vetarm en rijk aan vezels
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493240
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Cubaanse Ajiaco soep
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht