Bereidingswijze
-Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen tot ze gaar zijn.Afgieten en pureer de aardappelen met het zout en ongeveer 1 eetlepel warme melk - voeg geen boter of olie toe - en laat afkoelen.
Maak ondertussen de vulling:
-Verhit een grote, zware pan op middelhoog vuur. Besprenkel met de eetlepel plantaardige olie en voeg het gehakt toe. Breek het vlees met een houten lepel in stukken en laat het garen en bruin worden.
-Voeg, zodra het vlees bruin is, de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Roer en bak tot de uien glazig zijn.
-Voeg de fijngesneden groene en rode paprika toe. Roer en blijf bakken.
-Breng het rundvleesmengsel op smaak met de worchestiresaus, paprika, oregano, zout, peper, komijn en limoensap. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken. Haal van het vuur en breng over naar een kom. Laat volledig afkoelen.
-Gebruik een middelgrote ijsschep en meet een bal op de palm van je hand. Druk de bal plat tot een platte cirkel met een inkeping in het midden.
-Vul de inkeping met het gekruide rundvleesmengsel. (zie foto)
-Breng de zijkanten bij elkaar en strijk glad om een ronde bal te maken, ongeveer zo groot als een overvolle golfbal. Ga door met dit proces met de rest van de aardappel- en rundvleesmengsels, totdat alle balletjes zijn gevormd.
-Klop in een ondiepe schaal de eieren en een eetlepel water door elkaar.
-Meng in een andere ondiepe schaal het paneermeel en de bloem.
-Doop de bal in het losgeklopte ei en rol dan door het bloemmengsel tot het licht bedekt is.
-Doop de bal opnieuw in het ei en rol door de broodkruimels om ze goed te coaten. Ga door met dit proces totdat elke aardappelbal is bedekt en plaats ze op met bakpapier beklede bakplaten.
Het is erg belangrijk om de aardappelballetjes 2 tot 4 uur in de koelkast te bewaren voordat u doorgaat naar de volgende stap. Of je kunt bij deze stap de balletjes ook invriezen en later bakken, als ze klaar zijn om te eten.
-Gebruik een koekenpan of middelgrote pan om de aardappelballetjes te bakken. Vul met genoeg olie om de aardappelballetjes te bedekken. Verhit olie tot het frituurstadium 190°C en laat ongeveer vier aardappelballetjes (pas op dat u de pan niet te vol doet) in de hete olie vallen. Laat ze ongeveer 2-5 minuten bakken of tot ze goudbruin zijn. Draai de aardappelballetjes regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
-Leg de gefrituurde aardappelballetjes op een bord bekleed met keukenpapier . Verplaats de ballen op een rooster dat boven een bakplaat is geplaatst.
-Serveer direct, of laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Deze kunnen van tevoren worden gebakken en wanneer ze klaar zijn om te serveren in de oven worden opgewarmd. Genieten van!
Maak ondertussen de vulling:
-Verhit een grote, zware pan op middelhoog vuur. Besprenkel met de eetlepel plantaardige olie en voeg het gehakt toe. Breek het vlees met een houten lepel in stukken en laat het garen en bruin worden.
-Voeg, zodra het vlees bruin is, de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Roer en bak tot de uien glazig zijn.
-Voeg de fijngesneden groene en rode paprika toe. Roer en blijf bakken.
-Breng het rundvleesmengsel op smaak met de worchestiresaus, paprika, oregano, zout, peper, komijn en limoensap. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken. Haal van het vuur en breng over naar een kom. Laat volledig afkoelen.
-Gebruik een middelgrote ijsschep en meet een bal op de palm van je hand. Druk de bal plat tot een platte cirkel met een inkeping in het midden.
-Vul de inkeping met het gekruide rundvleesmengsel. (zie foto)
-Breng de zijkanten bij elkaar en strijk glad om een ronde bal te maken, ongeveer zo groot als een overvolle golfbal. Ga door met dit proces met de rest van de aardappel- en rundvleesmengsels, totdat alle balletjes zijn gevormd.
-Klop in een ondiepe schaal de eieren en een eetlepel water door elkaar.
-Meng in een andere ondiepe schaal het paneermeel en de bloem.
-Doop de bal in het losgeklopte ei en rol dan door het bloemmengsel tot het licht bedekt is.
-Doop de bal opnieuw in het ei en rol door de broodkruimels om ze goed te coaten. Ga door met dit proces totdat elke aardappelbal is bedekt en plaats ze op met bakpapier beklede bakplaten.
Het is erg belangrijk om de aardappelballetjes 2 tot 4 uur in de koelkast te bewaren voordat u doorgaat naar de volgende stap. Of je kunt bij deze stap de balletjes ook invriezen en later bakken, als ze klaar zijn om te eten.
-Gebruik een koekenpan of middelgrote pan om de aardappelballetjes te bakken. Vul met genoeg olie om de aardappelballetjes te bedekken. Verhit olie tot het frituurstadium 190°C en laat ongeveer vier aardappelballetjes (pas op dat u de pan niet te vol doet) in de hete olie vallen. Laat ze ongeveer 2-5 minuten bakken of tot ze goudbruin zijn. Draai de aardappelballetjes regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
-Leg de gefrituurde aardappelballetjes op een bord bekleed met keukenpapier . Verplaats de ballen op een rooster dat boven een bakplaat is geplaatst.
-Serveer direct, of laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Deze kunnen van tevoren worden gebakken en wanneer ze klaar zijn om te serveren in de oven worden opgewarmd. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gevulde aardappelballetjes uit Cuba . Deze kunnen gemakkelijk vegetarisch gemaakt worden door het rundvlees weg te laten en meer groenten toe te voegen. Of u kunt het rundvlees verwisselen voor kip, varkensvlees of garnalen. Ze zijn het perfecte aperitief voor elk feest of bijeenkomst, of gewoon als tussendoortje doordeweeks.
Dit recept is goed voor ongeveer 25 aardappelballen ter grootte van een golfbal.
Dit recept is goed voor ongeveer 25 aardappelballen ter grootte van een golfbal.
Ingrediënten
4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
1 eetlepel warme melk
1/2 theelepel zout
2 eieren
1 eetlepel water
200 g paneermeel
50 g bloem voor alle doeleinden
1 eetlepel plantaardige olie
500g rundsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 kleine groene paprika's, fijngehakt
2 kleine rode paprika's, fijngehakt
1/2 theelepel zout
1 theelepel vers gekraakte zwarte peper
1 theelepel paprika
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel worchestire saus
1 limoen, geperst
plantaardige olie om te frituren
1 eetlepel warme melk
1/2 theelepel zout
2 eieren
1 eetlepel water
200 g paneermeel
50 g bloem voor alle doeleinden
1 eetlepel plantaardige olie
500g rundsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 kleine groene paprika's, fijngehakt
2 kleine rode paprika's, fijngehakt
1/2 theelepel zout
1 theelepel vers gekraakte zwarte peper
1 theelepel paprika
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel worchestire saus
1 limoen, geperst
plantaardige olie om te frituren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493239
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht