Bereidingswijze
Als je een keukenmachine hebt:
-voeg het sinaasappelsap, de korianderblaadjes, de muntblaadjes en de geplette (niet gehakte) knoflookteentjes toe en pulseer tot alles fijn is gehakt. Voeg dit mengsel toe aan een ritssluitingszak, samen met de rest van de olie, zeste, limoensap, oregano en komijn.
Als je geen keukenmachine hebt:
-meng in een grote ritssluitingszak olijfolie, sinaasappelschil, sinaasappelsap, limoensap, gehakte koriander, gehakte munt, gehakte knoflook, oregano en komijn. Schud het een beetje om het te mengen en voeg dan de varkensschouder toe.
-Plaats de zak met ritssluiting in een ovenschaal en zet hem een nacht, of minstens enkele uren, in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een rooster over een omrande bakplaat.
-Leg het varkensvlees op het rooster en gooi de marinade weg. Zout en peper het varkensvlees goed.
-Rooster het varkensvlees 30 minuten. Het moet lichtbruin zijn.
-Draai de oven terug naar 190°C. Rooster nog 1 uur en 20-30 minuten, of tot een vleesthermometer 70°C aangeeft.
-Leg op een snijplank, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 20 minuten rusten.
-Tegen de draad in snijden en serveren.
-voeg het sinaasappelsap, de korianderblaadjes, de muntblaadjes en de geplette (niet gehakte) knoflookteentjes toe en pulseer tot alles fijn is gehakt. Voeg dit mengsel toe aan een ritssluitingszak, samen met de rest van de olie, zeste, limoensap, oregano en komijn.
Als je geen keukenmachine hebt:
-meng in een grote ritssluitingszak olijfolie, sinaasappelschil, sinaasappelsap, limoensap, gehakte koriander, gehakte munt, gehakte knoflook, oregano en komijn. Schud het een beetje om het te mengen en voeg dan de varkensschouder toe.
-Plaats de zak met ritssluiting in een ovenschaal en zet hem een nacht, of minstens enkele uren, in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een rooster over een omrande bakplaat.
-Leg het varkensvlees op het rooster en gooi de marinade weg. Zout en peper het varkensvlees goed.
-Rooster het varkensvlees 30 minuten. Het moet lichtbruin zijn.
-Draai de oven terug naar 190°C. Rooster nog 1 uur en 20-30 minuten, of tot een vleesthermometer 70°C aangeeft.
-Leg op een snijplank, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 20 minuten rusten.
-Tegen de draad in snijden en serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een traditioneel geroosterd Cubaans Mojo Gemarineerd varkensvleesrecept dat heel eenvoudig is, maar toch boordevol smaak! Super lekker dankzij de geweldige marinade, het vlees is krokant van buiten en sappig mals van binnen .
Ingrediënten
18 cl extra vergine olijfolie
1 eetlepel sinaasappelschil
18 cl vers sinaasappelsap
1/2 kopje vers limoensap
100 g koriander, fijngehakt
50 g muntblaadjes, fijngehakt
8 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gemalen komijn
zout en peper
1,750 g varkensschouder zonder been, uit één stuk
1 eetlepel sinaasappelschil
18 cl vers sinaasappelsap
1/2 kopje vers limoensap
100 g koriander, fijngehakt
50 g muntblaadjes, fijngehakt
8 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gemalen komijn
zout en peper
1,750 g varkensschouder zonder been, uit één stuk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493237
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht