Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op180°C
-Voeg ricotta, roomkaas, Parmezaanse kaas, 1 kop mozzarella, ei, knoflook, Italiaanse kruiden, rode pepervlokken en zwarte peper toe aan een grote kom.
-Doe het mengsel in een grote spuitzak en snijd een opening van 2,5 cm in de benedenhoek en vul de manicotti
-Voeg 24 cl marinara toe aan de bodem van een ovenschaal.
-voeg de gevulde schelpen toe en garneer met de resterende saus.
-Voeg gehakt toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
-bak tot het vlees niet meer roze is en giet dan het vet af.
-Strooi het rundvlees over de gevulde schelpen en bedek met de resterende mozzarella kaas.
-dek goed af met aluminiumfolie en bak 45-50 minuten tot de schelpen zacht zijn en de vulling borrelt en gesmolten is.
-Haal uit de oven, draai de oven om te gratineren
-Zet de ovenschaal terug in de oven, onbedekt, en gratineer tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren, de vulling zal erg heet zijn.
-Voeg ricotta, roomkaas, Parmezaanse kaas, 1 kop mozzarella, ei, knoflook, Italiaanse kruiden, rode pepervlokken en zwarte peper toe aan een grote kom.
-Doe het mengsel in een grote spuitzak en snijd een opening van 2,5 cm in de benedenhoek en vul de manicotti
-Voeg 24 cl marinara toe aan de bodem van een ovenschaal.
-voeg de gevulde schelpen toe en garneer met de resterende saus.
-Voeg gehakt toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
-bak tot het vlees niet meer roze is en giet dan het vet af.
-Strooi het rundvlees over de gevulde schelpen en bedek met de resterende mozzarella kaas.
-dek goed af met aluminiumfolie en bak 45-50 minuten tot de schelpen zacht zijn en de vulling borrelt en gesmolten is.
-Haal uit de oven, draai de oven om te gratineren
-Zet de ovenschaal terug in de oven, onbedekt, en gratineer tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren, de vulling zal erg heet zijn.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Manicotti is gevuld met vier soorten kaas en gegarneerd met marinarasaus, rundergehakt en mozzarella. Perfect voor een heerlijk Amerikaans/italiaans familiediner!
Ingrediënten
500 g ricotta kaas
100 g roomkaas
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
220 g mozzarella, geraspt
1 groot ei
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels Italiaanse kruiden
0,25 theelepel gemalen rode pepervlokken
0,25 theelepel grofgemalen zwarte peper
225 g manicotti pasta schelpen
1 L marinarasaus ( zie recept op de site of kant en klaar kopen)
450 g rundergehakt
100 g roomkaas
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
220 g mozzarella, geraspt
1 groot ei
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels Italiaanse kruiden
0,25 theelepel gemalen rode pepervlokken
0,25 theelepel grofgemalen zwarte peper
225 g manicotti pasta schelpen
1 L marinarasaus ( zie recept op de site of kant en klaar kopen)
450 g rundergehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak om de pasta buizen te vullen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493236
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = S. Snyder
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht