Chang's Pittige Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/17/2022 - 10:43
Bereidingswijze
-Snijd de kip in kleine stukjes en meng ze met maizena.
-Verhit een bodem olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de kip in porties tot ze gaar zijn (je wilt ze niet bruin maken, bak ze gewoon tot ze knapperig zijn), ongeveer 3-4 minuten.
-Verwijder de kip en leg op een bord en giet de olie af, laat 1 eetlepel of zo achter om saus te maken.
-Voeg knoflook en de helft van de groene uien toe aan een grote koekenpan of wok en kook 30 seconden tot ze geurig zijn.
-Klop het ananassap, de zoete chilisaus, de witte azijn en de gemalen rode pepervlokken erdoor.
-Breng aan de kook en kook 2-3 minuten tot het iets ingedikt is.
-Voeg de kip toe en roer dooreen, kook 2 minuten tot de saus is ingedikt. Als de saus nog steeds dun is, voeg dan 1 theelepel maizena toe aan 1 eetlepel water en voeg het toe aan de pan, roer en kook tot het ingedikt is.
oer de resterende groene uien erdoor en serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Chang's Pittige Kip
Chang's Pittige Kip
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is makkelijk en super lekker . Het is pikant, pittig en licht zoet met ananassap, chilisaus, groene uien en azijn....zeker eens proberen . 
Ingrediënten
Kip Ingrediënten :

2 kipfilets, zonder vel (ongeveer 500 g)
40 g maizena
plantaardige olie, om te frituren (arachide)

Pittige Kippensaus :

2 eetlepels knoflook, gehakt
3 eetlepels groene uien, in dunne plakjes gesneden (groene en witte delen)
24 cl ananassap
2 eetlepels witte azijn
1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
Leuke tips
serveer er rijst bij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493234
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester