Romige Pompoenpasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/17/2022 - 10:32
Bereidingswijze
-Kook de pasta in gezouten water al dente. Pasta afgieten en apart zetten.
-In een grote koekenpan, bak de ui en knoflook in boter, op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
-Klop de pompoenpuree, kippenbouillon, slagroom, zure room en kruiden erdoor.
-Pompoensaus 10 minuten laten sudderen, af en toe roeren.
-Roer de gekookte pasta door de pompoensaus en laat nog 2-3 minuten sudderen tot het dik is.
-Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en peterselie.
Afbeelding
Romige Pompoenpasta
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige Pompoen Pasta is lekker en  makkelijk comfort food. Eenpanspompoensaus gemaakt met pompoenpuree, kippenbouillon, slagroom en nootmuskaat.
Ingrediënten

450 g rigatoni pasta
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels boter
490 g pompoenpuree
1/2 liter kippenbouillon
6 cl slagroom
12 cl zure room
0,25 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
0,25 theelepel zwarte peper
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
25 g Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493233
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = S.Snyder
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester