Utan nga Langka

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/16/2022 - 11:09
Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote wok.
-Fruit ui en knoflook.
-Voeg de gedroogde vis toe zodra de uien zacht zijn. Bak gedurende 1 minuut.
-Voeg het onrijpe jackfruit toe. Bak al roerend gedurende 2 tot 3 minuten.
-Voeg chilipepers en bagobladeren toe. Roeren.
-Breng op smaak met 1 eetlepel vissaus en schenk de kokosmelk erbij. Laat koken.
-Voeg azijn toe. Kook 5 tot 8 minuten.
-Voeg het visbouillon blokje toe. Ga door met koken totdat de vloeistof volledig is verdampt.
-Breng op smaak met gemalen zwarte peper en vissaus indien nodig.
-Breng over naar een serveerschaal. Serveer met warme rijst.
Afbeelding
Utan nga Langka
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is eigenlijk onrijpe jackfruit met gedroogde vis, die we vervolgens koken in wat kokosmelk.  Rijp jackfruit kun je prima rauw eten. Het vruchtvlees is dan geel, knapperig en smaakt een beetje naar ananas, mango en appel. Lekker zoet dus, maar niet té zoet.
Ingrediënten
1 kg onrijpe jackfruit in plakjes
1 visbouillon blokje
700 g kokosmelk
480 g bagobladeren gesneden
250 g gedroogde vis ( dulong )
2 uien gesnipperd
5 teentjes knoflook gesnipperd
3 Thaise chilipepers
2 eetlepels azijn
Vissaus naar smaak
3 eetlepels bakolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493229
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Vanjo Merano
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester