Bereidingswijze
Voor de stoofpot:
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg het vlees toe en bruin aan alle kanten voordat je het opzij zet.
-Voeg de ui toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de knoflook en gember toe en bak tot het geurig is, ongeveer een minuut.
-Voeg het rundvlees, wortelen, aardappelen, bouillon, appel, honing, sojasaus, ketchup, curry roux (zie hieronder) toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortel en aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
Voor de curryroux:
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en laat sudderen tot deze net licht goudbruin begint te worden.
-Strooi de bloem en het kerriepoeder erdoor en laat het, al kloppend, sudderen tot het goudbruin en nootachtig ruikt, voordat u het vuur uitzet.
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg het vlees toe en bruin aan alle kanten voordat je het opzij zet.
-Voeg de ui toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de knoflook en gember toe en bak tot het geurig is, ongeveer een minuut.
-Voeg het rundvlees, wortelen, aardappelen, bouillon, appel, honing, sojasaus, ketchup, curry roux (zie hieronder) toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortel en aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
Voor de curryroux:
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en laat sudderen tot deze net licht goudbruin begint te worden.
-Strooi de bloem en het kerriepoeder erdoor en laat het, al kloppend, sudderen tot het goudbruin en nootachtig ruikt, voordat u het vuur uitzet.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een curry in Japanse stijl die licht zoet is met veel warme kruiden en aroma's! SUPER lekker ! Serveer met rijst gegarneerd met ingelegde gember!
Ingrediënten
Voor de stoofpot:
1 eetlepel olie
500 g rundvlees bijgesneden en in hapklare stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel knoflook, geraspt/gehakt
1 eetlepel gember, geraspt/gehakt
500 g wortelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
1 L runderbouillon (en/of dashi)
1 appel (of peer), geraspt (optioneel)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketchup (optioneel)
Voor de curryroux:
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
2-4 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel olie
500 g rundvlees bijgesneden en in hapklare stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel knoflook, geraspt/gehakt
1 eetlepel gember, geraspt/gehakt
500 g wortelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
1 L runderbouillon (en/of dashi)
1 appel (of peer), geraspt (optioneel)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketchup (optioneel)
Voor de curryroux:
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
2-4 eetlepels kerriepoeder
Leuke tips
Optie: Vervang het rundvlees door kip of varkensvlees.
Optie: voeg tegen het einde 100 g bevroren erwten toe.
Optie: voeg tegen het einde 100 g bevroren erwten toe.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493227
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht