Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Bekleed een omrande bakplaat met bakpapier en zet opzij.
-Champignons schoonmaken en steeltjes verwijderen, zodat alleen de hoedjes overblijven. Snijd de stengels van de champignons in kleine stukjes. ( circa 15 à 20 stuks)
-Voeg olijfolie toe aan een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
-Voeg gehakte knoflook en gehakte paddenstoelenstelen toe. Bak, onder regelmatig roeren, in ongeveer 5 tot 7 minuten goudbruin.
-Voeg verse spinazie toe en roer tot het gaar en zacht is, ongeveer 4 tot 5 minuten. Kruid met peper en zout.
-Voeg roomkaas toe en roer tot alles goed gemengd is met spinazie en champignonmengsel. Haal van het vuur.
-Roer voorzichtig de gehakte peterselie en alles behalve twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas erdoor. (Roer nu Panko erdoor als je het gebruikt.)
-Schep de vulling in champignondoppen met iets minder dan een eetlepel van het vulmengsel voor elke paddenstoel.
-Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de champignons.
-Bak 12 tot 15 minuten tot alles gaar is.
-Leg op een dienblad en serveer warm
-Bekleed een omrande bakplaat met bakpapier en zet opzij.
-Champignons schoonmaken en steeltjes verwijderen, zodat alleen de hoedjes overblijven. Snijd de stengels van de champignons in kleine stukjes. ( circa 15 à 20 stuks)
-Voeg olijfolie toe aan een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
-Voeg gehakte knoflook en gehakte paddenstoelenstelen toe. Bak, onder regelmatig roeren, in ongeveer 5 tot 7 minuten goudbruin.
-Voeg verse spinazie toe en roer tot het gaar en zacht is, ongeveer 4 tot 5 minuten. Kruid met peper en zout.
-Voeg roomkaas toe en roer tot alles goed gemengd is met spinazie en champignonmengsel. Haal van het vuur.
-Roer voorzichtig de gehakte peterselie en alles behalve twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas erdoor. (Roer nu Panko erdoor als je het gebruikt.)
-Schep de vulling in champignondoppen met iets minder dan een eetlepel van het vulmengsel voor elke paddenstoel.
-Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de champignons.
-Bak 12 tot 15 minuten tot alles gaar is.
-Leg op een dienblad en serveer warm
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smaakvolle champignons worden gevuld met een ultra romige vulling van spinazie, knoflook, roomkaas en Parmezaanse kaas en vervolgens gekruid en gebakken tot in de perfectie! Dit recept voor gevulde champignons is perfect voor feestjes, of als warm voorgerecht !
Ingrediënten
500 g witte champignons middelgroot ( circa 20 stuks)
1 eetlepel extra vierge olijfolie
2 tot 3 teentjes knoflook fijngehakt
500 g verse spinazie
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
60 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
50 g Panko /paneermeel optioneel
1 eetlepel extra vierge olijfolie
2 tot 3 teentjes knoflook fijngehakt
500 g verse spinazie
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
60 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
50 g Panko /paneermeel optioneel
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493224
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch