Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C .
- Bekleed een grote bakvorm met bakpapier en zet apart.
-Smelt boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5-7 minuten of tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut. Haal van het vuur om af te koelen.
-In een middelgrote mengkom, mengen we de droge spinazie, varkenszwoerdkruimels, gekoelde ui en knoflook en de volgende 8 ingrediënten. Roer goed door elkaar en laat het mengsel 5-10 minuten in de koelkast staan.
-Verdeel het mengsel met een kleine schep in 16 porties en gebruik je handen om van elke portie een bal te maken.
-Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 2,5 cm uit elkaar en bak ze 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
-Haal uit de bakvorm en leg op keukenpapier om af te koelen.
- Bekleed een grote bakvorm met bakpapier en zet apart.
-Smelt boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5-7 minuten of tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut. Haal van het vuur om af te koelen.
-In een middelgrote mengkom, mengen we de droge spinazie, varkenszwoerdkruimels, gekoelde ui en knoflook en de volgende 8 ingrediënten. Roer goed door elkaar en laat het mengsel 5-10 minuten in de koelkast staan.
-Verdeel het mengsel met een kleine schep in 16 porties en gebruik je handen om van elke portie een bal te maken.
-Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 2,5 cm uit elkaar en bak ze 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
-Haal uit de bakvorm en leg op keukenpapier om af te koelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartig, licht en super eenvoudig te bereiden, deze koolhydraatarme spinazieballetjes worden je nieuwe favoriete snack! Dit eenvoudige recept is koolhydraatarm, keto, glutenvrij, graanvrij, suikervrij . Je kan ze koud of warm eten .
Ingrediënten
1 el boter
50 g fijngesnipperde ui
3 teentjes knoflook fijngehakt
280 g diepvriesspinazie ontdooid en droog geperst
225 g varkenszwoerdkruimels
¼ theelepel. zwarte peper
¼ theelepel. kip kruiden
1 theel. zout
30 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
65 g fijn geraspte fontina kaas
1 eetl. room
5 eetl. boter gezouten
3 eieren
50 g fijngesnipperde ui
3 teentjes knoflook fijngehakt
280 g diepvriesspinazie ontdooid en droog geperst
225 g varkenszwoerdkruimels
¼ theelepel. zwarte peper
¼ theelepel. kip kruiden
1 theel. zout
30 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
65 g fijn geraspte fontina kaas
1 eetl. room
5 eetl. boter gezouten
3 eieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493223
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch