Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C
Ontdooi spinazie en knijp droog, bewaar 10 cl kookvocht.
Smelt boter op laag vuur in steelpan.
Voeg de ui toe en bak, onder vaak roeren gedurende 2 minuten.
Roer de bloem erdoor, roer tot het is opgenomen.
Roer vloeistof van spinazie en melk erdoor.
Roer op laag vuur tot het ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
Haal van het vuur en voeg kruiden, spinazie en kaas toe.
Meng goed en leg in een ingevette ovenschaal.
Bak 25-30 minuten tot ze gaar zijn.
Ontdooi spinazie en knijp droog, bewaar 10 cl kookvocht.
Smelt boter op laag vuur in steelpan.
Voeg de ui toe en bak, onder vaak roeren gedurende 2 minuten.
Roer de bloem erdoor, roer tot het is opgenomen.
Roer vloeistof van spinazie en melk erdoor.
Roer op laag vuur tot het ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
Haal van het vuur en voeg kruiden, spinazie en kaas toe.
Meng goed en leg in een ingevette ovenschaal.
Bak 25-30 minuten tot ze gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige spinazie schotel uit de oven
Ingrediënten
300 g bevroren gehakte spinazie
5 eetlepels boter
100 g in blokjes gesneden ui
3 eetlepels bloem
8 cl melk
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel droge mosterd
1/4 theelepel Worcestershire-saus
150 g geraspte scherpe Cheddar-kaas
5 eetlepels boter
100 g in blokjes gesneden ui
3 eetlepels bloem
8 cl melk
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel droge mosterd
1/4 theelepel Worcestershire-saus
150 g geraspte scherpe Cheddar-kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493222
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch