Bereidingswijze
Warm de oven voor op 170°C.
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water en pureer.
Voeg vervolgens de gehakte salie en gehakte olijven toe. voeg de eierdooiers , de bloem en de baksoda toe aan de puree en roer goed om.
Zorg ervoor dat de aardappelen niet volledig afkoelen. Kruid met peper en zout.
Lepel de geklopte eiwitten erdoor om het mengsel luchtig te maken.
Doe het mengsel in een spuitzak en vul de cupcakes voor 2/3. Bak ze gedurende 30 minuten in de oven
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water en pureer.
Voeg vervolgens de gehakte salie en gehakte olijven toe. voeg de eierdooiers , de bloem en de baksoda toe aan de puree en roer goed om.
Zorg ervoor dat de aardappelen niet volledig afkoelen. Kruid met peper en zout.
Lepel de geklopte eiwitten erdoor om het mengsel luchtig te maken.
Doe het mengsel in een spuitzak en vul de cupcakes voor 2/3. Bak ze gedurende 30 minuten in de oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige cupcakes ? Ja , het kan ! Aardappelen , salie en olijven zijn perfect te combineren in een heerlijke cupcake.
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappelen
2 eieren , dooiers scheiden , eiwit kloppen
100 g zwarte olijven (of groene) , gehakt
2 el salie , gehakt
2 el bloem
Peper en zout
1 tl baksoda
2 eieren , dooiers scheiden , eiwit kloppen
100 g zwarte olijven (of groene) , gehakt
2 el salie , gehakt
2 el bloem
Peper en zout
1 tl baksoda
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493219
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht