Tajine met gehaktballetjes van lamsvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/15/2022 - 16:56
Bereidingswijze
Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Snipper de knoflook fijn.
Neem de helft van de gehakte kruiden en knoflook , meng samen met het gehakt , ei , peper , zout en paneermeel tot een homogene massa. Rol er balletjes van.
Bak de balletjes rondom rond goudbruin in de tajine met 2 el olijfolie. Haal ze uit de tajine en zet even aan de kant.
Snipper de ui fijn. Doe wat extra olie in dezelfde tajine en stoof er de ui en resterende kruiden in. Voeg eens de ui begint te kleuren de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Giet er 100 ml water bij.
Voeg de gedroogde tijm , ras-al-hanout en komijnpoeder toe. Laat 10 minuten onder een deksel garen.
Snijd de citroen in 4 gelijke delen. Voeg de citroenpartjes en de gehaktballetjes toe aan de saus , laat onder deksel , op een zacht vuurtje verder garen gedurende 15 - 20 minuten.
Kook ondertussen de couscous in gezouten water , volgens de aanwijzingen op de verpakking , giet af en laat uitlekken.
Maak de couscouskorrels los met een vork. Meng er 1 el olijfolie en de nootmuskaat door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verbrokkel de feta en verdeel over de tajine. Serveer de tajine de tajine met de couscous.
Afbeelding
Tajine met gehaktballetjes van lamsvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tajine is een klassieker uit de Marokkaanse keuken die heel veel variaties kent.
Ingrediƫnten
400 g lamsgehakt
1/2 bundel bladpeterselie
3 takjes munt
4 teentjes knoflook
1 ei
30 g paneermeel
200 g feta
1 gekonfijte citroen
400 g tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
1/2 tl komijnpoeder
1 kl gedroogde tijm
1 ui
1 kl ras al hanout
120 g couscous
1/2 tl nootmuskaat
4 el olijfolie

Hulpmiddelen & keukengerei
Tajine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493218
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003