Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en zet deze opzij.
- Kook de eieren (hard) en laat ze afkoelen.
- Haal de bladeren van de krop sla los, verwijder de dikke nerven en spoel de bladeren goed schoon. Maak de sla goed droog en snij of scheur de sla in stukken.
- Giet dressing over de sla en voeg kleingesneden komkommer en tomaatjes toe, schep alles een beetje door elkaar.
- Snij de rode ui in dunne ringen en voeg deze toe, schep weer alles door elkaar.
- Snij de eieren in vieren en verdeel ze over de salade.
- Strooi als laatste de krokante spekjes eroverheen.
- Kook de eieren (hard) en laat ze afkoelen.
- Haal de bladeren van de krop sla los, verwijder de dikke nerven en spoel de bladeren goed schoon. Maak de sla goed droog en snij of scheur de sla in stukken.
- Giet dressing over de sla en voeg kleingesneden komkommer en tomaatjes toe, schep alles een beetje door elkaar.
- Snij de rode ui in dunne ringen en voeg deze toe, schep weer alles door elkaar.
- Snij de eieren in vieren en verdeel ze over de salade.
- Strooi als laatste de krokante spekjes eroverheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik ook graag en zoals wel vaker is "less is more" want een bijgerecht hoeft niet zo bijzonder te zijn daarvoor heet het ook BIJ gerecht.
Deze ongecompliceerde salade past niet alleen uitstekend bij een biefstuk maar kun je echt overal bij eten.
Deze ongecompliceerde salade past niet alleen uitstekend bij een biefstuk maar kun je echt overal bij eten.
Ingrediënten
- 1 krop botersla
- 3 eieren
- ½ komkommer
- handvol kleine tomaatjes
- krokante spekjes
- 1 rode ui
Dressing:
- 4 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepel (witte wijn)azijn
- peper en zout
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel suiker (of honing)
- 1 koffielepel tomatenketchup
- optioneel: bieslook en/of knoflook
- 3 eieren
- ½ komkommer
- handvol kleine tomaatjes
- krokante spekjes
- 1 rode ui
Dressing:
- 4 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepel (witte wijn)azijn
- peper en zout
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel suiker (of honing)
- 1 koffielepel tomatenketchup
- optioneel: bieslook en/of knoflook
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1493216
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij