Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden boven-en-onder-warmte.
Maak van de kwark, suiker, zout, melk, olie, bloem en bakpoeder een soepel deeg. (Gaat heel gemakkelijk: even mixen en dan met je handen het deeg kneden).
Ham, uitjes en geraspte kaas erdoor kneden.
Rol vormen van het deeg en deeg in plm. 16 gelijke stukken verdelen. Maak hiervan ronde, wat afgeplatte, bolletjes en bak de bolletjes plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Warm, lauw en koud heerlijk.
Maak van de kwark, suiker, zout, melk, olie, bloem en bakpoeder een soepel deeg. (Gaat heel gemakkelijk: even mixen en dan met je handen het deeg kneden).
Ham, uitjes en geraspte kaas erdoor kneden.
Rol vormen van het deeg en deeg in plm. 16 gelijke stukken verdelen. Maak hiervan ronde, wat afgeplatte, bolletjes en bak de bolletjes plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Warm, lauw en koud heerlijk.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van deze broodjes vond ik op internet. Het resultaat was heerlijk. Het deeg is snel gemaakt, gaat bijna vanzelf. Waarom ze Raüberbrötchen heten weet ik niet maar ik heb de naam aangehouden. Ik heb de broodjes getrakteerd aan vrienden die allemaal het recept wilden.
Ze zijn lekker bij een uitgebreid ontbijt, bij een kopje soep of als snack.
Ze zijn lekker bij een uitgebreid ontbijt, bij een kopje soep of als snack.
Ingrediënten
Deeg
250 gram kwark
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
8 eetlepels melk
6 eetlepels olie
300 gram bloem
1 zakje bakpoeder
Vulling
100 gram ham-reepjes
100 gram gedroogde gebakken uitjes (Indische)
100 gram geraspte pittige kaas
250 gram kwark
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
8 eetlepels melk
6 eetlepels olie
300 gram bloem
1 zakje bakpoeder
Vulling
100 gram ham-reepjes
100 gram gedroogde gebakken uitjes (Indische)
100 gram geraspte pittige kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat met bakpapier
deegkom
deegkom
Leuke tips
Ik had de broodjes ingevroren. Na ontdooien smaakten de broodjes nog lekkerder dan vers.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1493214
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Https://www.chefkoch.de/rezepte/2925041444827544/Raeuberbroetchen.html
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij