Kippenragout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/14/2022 - 11:25
Bereidingswijze
Doe de kippenbouten in een pan met water en bouillonblokjes en kook de kip (ongeveer 1 uur) totdat het gaar is.
Bak in de olie de ui, als de ui bijna gaar is voeg je de champignons en knoflook toe.
Zodra de kip gaar is, snij je stukjes van de kip. Haal de uien en champignons uit de pan en voeg de boter toe. Zodra deze gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je goed door. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van de kip toe en roer goed door. Voeg daarna de kip, ui en champignons toe en laat nog even door koken. Indien de ragout te waterig is, kun je deze binden met allesbinder. Op smaak brengen met peper en zout.

Lekker met een bladerdeeghapje of geroosterd brood!
Afbeelding
Kippenragout
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voor tussendoor of als lunch/brunch
Ingrediƫnten
- 3 kippenbouten
- water
- 4 kippenbouillonblokjes
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 doosje champignons
- 200 gram boter
- 100 gram bloem
- Allesbinder
- Olie of boter om in te bakken
- Peper
- Zout
- Bladerdeeghapje of geroosterd brood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493209
Homepage ID
3038561
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
walbo