Bereidingswijze
1. Smelt de boter, uien en honing samen in een grote pot op middelhoog vuur. Bak, af en toe roerend tot het zacht is, ongeveer 10 minuten.
- voeg de wijn toe, ( 6 cl per keer, totdat de wijn in de uien kookt). Blijf nog 10-15 minuten koken totdat je alle wijn hebt gebruikt en de uien goed gekarameliseerd zijn.
2. Voeg de knoflook, champignons, tijm en salie toe. Breng op smaak met zout en peper, bak/kook nog 3-4 minuten. Voeg de bouillon, Worcestershire-saus, laurierblaadjes en een snufje zout en peper toe. Verhoog het vuur tot middelhoog en breng de soep weer aan de kook, laat 10 minuten sudderen, roer dan de room erdoor en kook nog eens 5-10 minuten.
-Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm intussen de oven voor op 170°C. Leg het brood op een bakplaat en rooster het 10-15 minuten, tot het erg droog is. Zet de oven op braden.
4. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg op elk een sneetje brood en bedek het gelijkmatig met kaas. Plaats elke soepkom op een bakplaat en breng over naar de oven, grill tot bubbels en goudbruin, 3 tot 5 minuten. Werk af met verse tijm.
- voeg de wijn toe, ( 6 cl per keer, totdat de wijn in de uien kookt). Blijf nog 10-15 minuten koken totdat je alle wijn hebt gebruikt en de uien goed gekarameliseerd zijn.
2. Voeg de knoflook, champignons, tijm en salie toe. Breng op smaak met zout en peper, bak/kook nog 3-4 minuten. Voeg de bouillon, Worcestershire-saus, laurierblaadjes en een snufje zout en peper toe. Verhoog het vuur tot middelhoog en breng de soep weer aan de kook, laat 10 minuten sudderen, roer dan de room erdoor en kook nog eens 5-10 minuten.
-Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm intussen de oven voor op 170°C. Leg het brood op een bakplaat en rooster het 10-15 minuten, tot het erg droog is. Zet de oven op braden.
4. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg op elk een sneetje brood en bedek het gelijkmatig met kaas. Plaats elke soepkom op een bakplaat en breng over naar de oven, grill tot bubbels en goudbruin, 3 tot 5 minuten. Werk af met verse tijm.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Franse uien- en champignonroomsoep is TOP ! Langzaam gekarameliseerde uien in wijn met verse kruiden zorgen voor de heerlijkste smaak. Voeg dan die klassieke kaasachtige broodtopping toe en je hebt de perfecte kom soep. Geweldig voor zowel herfst- als winterdagen!
Ingrediënten
â–¢ 6 eetlepels gezouten boter
â–¢ 4 middelgrote gele uien, in dunne plakjes gesneden
â–¢ 30 cl droge witte wijn, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc
â–¢ 3 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
â–¢ 200 g cremini of bospaddenstoelen, in plakjes
â–¢ 2 eetlepels verse tijmblaadjes
â–¢ 2 eetlepels fijngehakte verse salie
â–¢1 theelepel honing
â–¢ 1,5 L natriumarme kippen- of groentebouillon
â–¢ 2 theelepels Worcestershire-saus (of sojasaus)
â–¢ 2 laurierblaadjes
â–¢ zout en zwarte peper
â–¢ 20 cl slagroom
â–¢ 6 sneetjes stokbrood
â–¢ 230 g geraspte Gruyère kaas
â–¢ 4 middelgrote gele uien, in dunne plakjes gesneden
â–¢ 30 cl droge witte wijn, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc
â–¢ 3 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
â–¢ 200 g cremini of bospaddenstoelen, in plakjes
â–¢ 2 eetlepels verse tijmblaadjes
â–¢ 2 eetlepels fijngehakte verse salie
â–¢1 theelepel honing
â–¢ 1,5 L natriumarme kippen- of groentebouillon
â–¢ 2 theelepels Worcestershire-saus (of sojasaus)
â–¢ 2 laurierblaadjes
â–¢ zout en zwarte peper
â–¢ 20 cl slagroom
â–¢ 6 sneetjes stokbrood
â–¢ 230 g geraspte Gruyère kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493196
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch