Bereidingswijze
-Kruid de kabeljauw met wat zout en zwarte peper.
-verwarm olijfolie op middelhoog vuur en gooi de knoflook erin. Fruit de knoflook ongeveer 1 tot 2 minuten.
-Voeg de kabeljauw toe en bak de kabeljauw 1 minuut. Schenk de witte wijn erbij en laat de wijn een beetje inkoken, ongeveer 1 tot 2 minuten tot hij zacht wordt.
- de kappertjes, verse peterselie, kalamata-olijven, geplette rode pepervlokken en geplette tomaten erbij.
- Dek af met het deksel en zet het vuur laag.
- Laat de saus met Kabeljauw ongeveer 5 tot 8 minuten sudderen.
- Proef de tomatensaus, en pas indien nodig aan, breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Breng de vis voorzichtig met een grote spatel over op een serveerschaal en schep de saus over de vis. Garneer met een toefje gehakte peterselie erover.
Serveer onmiddellijk.
-verwarm olijfolie op middelhoog vuur en gooi de knoflook erin. Fruit de knoflook ongeveer 1 tot 2 minuten.
-Voeg de kabeljauw toe en bak de kabeljauw 1 minuut. Schenk de witte wijn erbij en laat de wijn een beetje inkoken, ongeveer 1 tot 2 minuten tot hij zacht wordt.
- de kappertjes, verse peterselie, kalamata-olijven, geplette rode pepervlokken en geplette tomaten erbij.
- Dek af met het deksel en zet het vuur laag.
- Laat de saus met Kabeljauw ongeveer 5 tot 8 minuten sudderen.
- Proef de tomatensaus, en pas indien nodig aan, breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Breng de vis voorzichtig met een grote spatel over op een serveerschaal en schep de saus over de vis. Garneer met een toefje gehakte peterselie erover.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kabeljauw Livornese is een Italiaans visgerecht dat wordt gesmoord in een smaakvolle lichte tomatensaus gemaakt met geplette tomaten, kappertjes, kalamata-olijven en knoflook. Super makkelijk, heerlijk en je maakt het diner klaar in minder dan 30 minuten! Geef er pasta bij
Ingrediënten
250 g kabeljauwfilet
3 teentjes knoflook - in plakjes
3 eetl. extra vergine olijfolie
2 eetlepels. kappertjes
5 tot 6 kalamata-olijven - ontpit en in plakjes
16 cl droge witte wijn
bosje vers gehakte peterselie, en extra voor garnering
1/8 theel. gemalen rode pepervlokken
24 cl geplette tomaten met vloeistof (of 1 kop marinarasaus)
zeezout en vers gemalen peper
3 teentjes knoflook - in plakjes
3 eetl. extra vergine olijfolie
2 eetlepels. kappertjes
5 tot 6 kalamata-olijven - ontpit en in plakjes
16 cl droge witte wijn
bosje vers gehakte peterselie, en extra voor garnering
1/8 theel. gemalen rode pepervlokken
24 cl geplette tomaten met vloeistof (of 1 kop marinarasaus)
zeezout en vers gemalen peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493195
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht