Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100°C.
Stap 2
Kruid de vis royaal met peper en zout. Verhit 2 theelepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de vis toe en bak je deze aan beide kanten bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Leg de vis op een bakplaat en zet in de oven om warm te blijven terwijl je de rest van het gerecht klaarmaakt.
Stap 3
Voeg de resterende 2 theelepels olie toe aan de pan. Voeg de lente-ui toe en kook, onder regelmatig roeren, in 2 tot 3 minuten lichtbruin. Voeg de gember en kurkuma toe en kook, onder regelmatig roeren, 1 minuut. Voeg de wortel, peultjes en doperwtjes toe en kook, af en toe roerend, 3 tot 4 minuten tot ze knapperig zijn. Doe de groenten in een kom en dek af om warm te blijven.
Stap 4
Voeg de kokosmelk en 1 eetlepel currypasta toe aan de pan, breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur dan laag tot middelhoog en laat sudderen tot de vloeistof met ongeveer een derde is afgenomen, ongeveer 6 minuten. Roer er naar smaak meer currypasta door, indien gewenst. Roer de gekookte groenten erdoor en verwarm tot ze opgewarmd zijn, ongeveer 1 minuut.
Stap 5
Verdeel de vis over ondiepe kommen. Schep de saus en groenten over de vis, garneer met koriander en serveer.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Stap 2
Kruid de vis royaal met peper en zout. Verhit 2 theelepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de vis toe en bak je deze aan beide kanten bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Leg de vis op een bakplaat en zet in de oven om warm te blijven terwijl je de rest van het gerecht klaarmaakt.
Stap 3
Voeg de resterende 2 theelepels olie toe aan de pan. Voeg de lente-ui toe en kook, onder regelmatig roeren, in 2 tot 3 minuten lichtbruin. Voeg de gember en kurkuma toe en kook, onder regelmatig roeren, 1 minuut. Voeg de wortel, peultjes en doperwtjes toe en kook, af en toe roerend, 3 tot 4 minuten tot ze knapperig zijn. Doe de groenten in een kom en dek af om warm te blijven.
Stap 4
Voeg de kokosmelk en 1 eetlepel currypasta toe aan de pan, breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur dan laag tot middelhoog en laat sudderen tot de vloeistof met ongeveer een derde is afgenomen, ongeveer 6 minuten. Roer er naar smaak meer currypasta door, indien gewenst. Roer de gekookte groenten erdoor en verwarm tot ze opgewarmd zijn, ongeveer 1 minuut.
Stap 5
Verdeel de vis over ondiepe kommen. Schep de saus en groenten over de vis, garneer met koriander en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chef Patrick Jamon past Franse kooktechnieken toe op tropische ingrediënten die worden geteeld, gevangen of verzameld in de buurt van zijn restaurant Villa Deevena in Los Pargos, Costa Rica. Hij is vooral dol op tandbaars, die vaak door zijn zoon Dean wordt gevangen en in het restaurant wordt geserveerd, maar je kunt het ook vervangen door rode snapper, kabeljauw of mahi-mahi. Als je de kokosmelk reduceert, zorg er dan voor dat je het laat sudderen in plaats van koken, zodat het niet schift. Rode currypasta kan in intensiteit verschillen per merk, dus je zult de hoeveelheid naar smaak willen aanpassen.
Ingrediënten
4 zeebaars filets (ongeveer 180 g elk), huid verwijderd
zout en zwarte peper
4 theelepels olijfolie
1 lente-ui (of het witte gedeelte van 1 grote prei), bijgesneden, in segmenten van 5 cm gesneden en julienne gesneden (ongeveer 1 kop)
1 eetlepel gehakte verse gember
1 eetlepel gehakte verse kurkuma of 1 theelepel gedroogde kurkuma
1 kleine wortel, geschild en julienne gesneden
150 g peultjes
1 kopje verse of bevroren groene erwten
35 cl volvette kokosmelk
1 eetlepel rode currypasta, plus meer indien nodig
korianderblaadjes, voor garnering
zout en zwarte peper
4 theelepels olijfolie
1 lente-ui (of het witte gedeelte van 1 grote prei), bijgesneden, in segmenten van 5 cm gesneden en julienne gesneden (ongeveer 1 kop)
1 eetlepel gehakte verse gember
1 eetlepel gehakte verse kurkuma of 1 theelepel gedroogde kurkuma
1 kleine wortel, geschild en julienne gesneden
150 g peultjes
1 kopje verse of bevroren groene erwten
35 cl volvette kokosmelk
1 eetlepel rode currypasta, plus meer indien nodig
korianderblaadjes, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493194
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Patrick Jamon
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht