Bereidingswijze
Stap 1
Maak gecondenseerde kippensoep:
-Smelt boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg bloem toe. bak en roer gedurende 1 minuut. Klop de melk erdoor tot het mengsel een gladde en dikke pasta vormt. Klop geleidelijk de bouillon, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en zout erdoor tot het mengsel glad is. Kook, onder voortdurend roeren, gedurende 2 tot 3 minuten of tot het mengsel dikker wordt. Haal van het vuur. Zet opzij om 10 minuten af te koelen.
Stap 2
-Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht.
Stap 3
-Verhit ondertussen olie in een grote vuurvaste ovenschaal met zware bodem op hoog vuur. Voeg de kip toe, met het vel naar beneden. Bak gedurende 3 minuten of tot de huid licht goudbruin is. Draai en bak gedurende 2 minuten. Overbrengen op een bord.
Stap 4
-Giet het overtollige vet voorzichtig uit de schaal. Voeg knoflook en ui toe, bak al roerend, gedurende 2 minuten. -Wijn toevoegen. Sudderen, roeren, gedurende 3 minuten.
-Voeg de gecondenseerde kippensoep, 12 cl water, de bouillon, mosterd en suiker toe. Roer om mosterd op te lossen. Voeg wortel, aardappel, rozemarijn en tijm toe. Goed mengen
Stap 5
-Doe de kip terug in de pan. Bak gedurende 30 minuten. Verwijder deksel. Bak nog 20 minuten of tot de kip donkerbruin en gaar is. 5 minuten staan.
Serveer bestrooid met extra tijm.
Maak gecondenseerde kippensoep:
-Smelt boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg bloem toe. bak en roer gedurende 1 minuut. Klop de melk erdoor tot het mengsel een gladde en dikke pasta vormt. Klop geleidelijk de bouillon, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en zout erdoor tot het mengsel glad is. Kook, onder voortdurend roeren, gedurende 2 tot 3 minuten of tot het mengsel dikker wordt. Haal van het vuur. Zet opzij om 10 minuten af te koelen.
Stap 2
-Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht.
Stap 3
-Verhit ondertussen olie in een grote vuurvaste ovenschaal met zware bodem op hoog vuur. Voeg de kip toe, met het vel naar beneden. Bak gedurende 3 minuten of tot de huid licht goudbruin is. Draai en bak gedurende 2 minuten. Overbrengen op een bord.
Stap 4
-Giet het overtollige vet voorzichtig uit de schaal. Voeg knoflook en ui toe, bak al roerend, gedurende 2 minuten. -Wijn toevoegen. Sudderen, roeren, gedurende 3 minuten.
-Voeg de gecondenseerde kippensoep, 12 cl water, de bouillon, mosterd en suiker toe. Roer om mosterd op te lossen. Voeg wortel, aardappel, rozemarijn en tijm toe. Goed mengen
Stap 5
-Doe de kip terug in de pan. Bak gedurende 30 minuten. Verwijder deksel. Bak nog 20 minuten of tot de kip donkerbruin en gaar is. 5 minuten staan.
Serveer bestrooid met extra tijm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk gerecht in een heerlijk sausje
Ingrediënten
20 g ongezouten boter
2 el bloem
2 el melk
12 cl kippenbouillon
grote snuf uienpoeder
grote snuf knoflookpoeder
grote snuf gedroogde tijm
grote snuf zout
2 tl extra vergine olijfolie
4 kippendijkoteletten (met vel)
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
20 cl droge witte wijn
20 cl kippenbouillon
1 el dijon-mosterd
2 tl witte suiker
3 wortelen, in dikke staafjes gesneden
500 g krieltjes of kookaardappelen gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
2 el bloem
2 el melk
12 cl kippenbouillon
grote snuf uienpoeder
grote snuf knoflookpoeder
grote snuf gedroogde tijm
grote snuf zout
2 tl extra vergine olijfolie
4 kippendijkoteletten (met vel)
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
20 cl droge witte wijn
20 cl kippenbouillon
1 el dijon-mosterd
2 tl witte suiker
3 wortelen, in dikke staafjes gesneden
500 g krieltjes of kookaardappelen gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493193
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht