Bereidingswijze
Blancheer de knolselderij en winterpeen 4 minuten in kokend water waarin het halve bouillonblokje is opgelost. Giet af , maar vang het kookvocht op.
Verhit het bakproduct en bak de stukjes kip op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin.
Voeg vervolgens de uitgelekte knolselderij en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kastanje champignons toe en bak 4 minuten mee. Breng dit geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi ter garnering de roerbak met het grof gesnipperd selderijblad.
Serveer met rijst of aardappelpuree, gekookt in het blancheerwater.
Verhit het bakproduct en bak de stukjes kip op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin.
Voeg vervolgens de uitgelekte knolselderij en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kastanje champignons toe en bak 4 minuten mee. Breng dit geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi ter garnering de roerbak met het grof gesnipperd selderijblad.
Serveer met rijst of aardappelpuree, gekookt in het blancheerwater.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gezonde roerbak met winterpeen, knolselderij en kastanjechampignons staat binnen 30 minuten op tafel. Heel smakeljk en slank en met slechts 230 kcal . ( Zonder rijst of aardappelpuree).
Ik heb er snelkokende macaroni bij geserveerd, omdat de rijst helaas op was. In het blancheerwater van de peen en knolselderij heb ik de macaroni gekookt. Dit blancheerwater heeft veel smaak. Zonde om weg te laten lopen. Ons heeft het met macaroni uitzonderlijk goed gesmaakt.
Ik heb er snelkokende macaroni bij geserveerd, omdat de rijst helaas op was. In het blancheerwater van de peen en knolselderij heb ik de macaroni gekookt. Dit blancheerwater heeft veel smaak. Zonde om weg te laten lopen. Ons heeft het met macaroni uitzonderlijk goed gesmaakt.
Ingrediënten
150 gram winterpeen en 150 gram knolselderij in even grote blokken gesneden
150 gram kastanje champignons 1n vieren gesneden
1 el vers gesnipperde selderij
2 tot 3 stuks schone bosuitjes in stukjes van 1 1/2 cm
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
2 el vloeibaar bakproduct( croma)
200 gram kipfilet in blokjes
1 el vers gesnipperde selderij
150 gram kastanje champignons 1n vieren gesneden
1 el vers gesnipperde selderij
2 tot 3 stuks schone bosuitjes in stukjes van 1 1/2 cm
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
2 el vloeibaar bakproduct( croma)
200 gram kipfilet in blokjes
1 el vers gesnipperde selderij
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen, snijplank en mes', vergiet
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493192
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's en kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht