Bereidingswijze
-Prak de bananen in een grote kom met de achterkant van een vork tot er kleine stukjes ontstaan. Voeg de bloem, het ei en de suiker toe. Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar tot een beslag.
-Verhit een koekenpan en voeg wat bakolie toe om te frituren. Zodra de olie is opgewarmd, laat je een lepel beslag in de koekenpan vallen. Probeer het beslag zo te "vormen" dat het een beetje rond is. Frituur de beignets tot ze goudbruin zijn.
-Verwijder de beignets met een zeef.
-Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.
-Verhit een koekenpan en voeg wat bakolie toe om te frituren. Zodra de olie is opgewarmd, laat je een lepel beslag in de koekenpan vallen. Probeer het beslag zo te "vormen" dat het een beetje rond is. Frituur de beignets tot ze goudbruin zijn.
-Verwijder de beignets met een zeef.
-Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kuih kodok is een Maleisische gefrituurde bananenbeignets. Dit zelfgemaakte recept is gemakkelijk te maken, met een twist om de kuih kodok bijzonder zacht, krokant en heerlijk te maken!
Ingrediƫnten
3 bananen, gepeld ( circa 340 g )
100 g bloem
1 ei
1/2 eetlepel suiker of naar smaak
Olie, om te frituren
100 g bloem
1 ei
1/2 eetlepel suiker of naar smaak
Olie, om te frituren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493188
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch