Bereidingswijze
KIP MARINADE :
- Doe de kipfilets in een kom. (Als u kipfilets zonder botten en zonder vel gebruikt, snijd ze dan in lange reepjes.)
-Voeg cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, Cajun-kruiden, oregano, zout, peper en karnemelk toe.
- Goed mengen en 4 uur marineren in de koelkast.
- meng de bloem , paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout in een grote kom, roer goed om en zet het opzij.
-Haal na 4 uur de kipreepjes uit de marinade en bedek ze gelijkmatig met het bloemmengsel in de kom. Leg de kipreepjes op het bord en laat ze 20 minuten bij kamertemperatuur staan tot de coating is opgenomen.
-Dompel de kipreepjes na het rusten nog een keer in het bloemmengsel voor het frituren. -
-Verhit frituurolie 176 ° C à 190 ° C) in een koekenpan. Frituur de kip 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Schep de gebraden kip op een bord bekleed met een papieren handdoek om de overtollige olie te absorberen. Sprenkel de gekruide olie over de gebakken kip en serveer direct.
GEKRUIDE OLIE
Laat de frituurolie na het bakken van de kipfilets 10 minuten afkoelen. Combineer 1 eetlepel van de frituurolie met cayennepeper en paprika in een sauskom. Klop goed.
- Doe de kipfilets in een kom. (Als u kipfilets zonder botten en zonder vel gebruikt, snijd ze dan in lange reepjes.)
-Voeg cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, Cajun-kruiden, oregano, zout, peper en karnemelk toe.
- Goed mengen en 4 uur marineren in de koelkast.
- meng de bloem , paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout in een grote kom, roer goed om en zet het opzij.
-Haal na 4 uur de kipreepjes uit de marinade en bedek ze gelijkmatig met het bloemmengsel in de kom. Leg de kipreepjes op het bord en laat ze 20 minuten bij kamertemperatuur staan tot de coating is opgenomen.
-Dompel de kipreepjes na het rusten nog een keer in het bloemmengsel voor het frituren. -
-Verhit frituurolie 176 ° C à 190 ° C) in een koekenpan. Frituur de kip 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Schep de gebraden kip op een bord bekleed met een papieren handdoek om de overtollige olie te absorberen. Sprenkel de gekruide olie over de gebakken kip en serveer direct.
GEKRUIDE OLIE
Laat de frituurolie na het bakken van de kipfilets 10 minuten afkoelen. Combineer 1 eetlepel van de frituurolie met cayennepeper en paprika in een sauskom. Klop goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Authentiek ''Nashville Fried Chicken'' marineren we eerst minimum 4 uur ! Makkelijke, heerlijke zelfgemaakte knapperige kipreepjes besprenkeld met gekruide olie over de top, als borrelhapje of als hoofdmaaltijd
Ingrediënten
350 g kippenhaasjes zonder been en vel (bij voorkeur) of kipfilets (in lange reepjes gesneden)
1 theelepel cayennepeper
1 1/2 theelepels knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel Cajun-kruiden
1 theelepel oregano
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
300 ml karnemelk
Meel Mix :
200 g bloem
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
Olie, om te frituren
Gekruide olie :
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprika
1 eetlepel frituurolie
1 theelepel cayennepeper
1 1/2 theelepels knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel Cajun-kruiden
1 theelepel oregano
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
300 ml karnemelk
Meel Mix :
200 g bloem
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
Olie, om te frituren
Gekruide olie :
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprika
1 eetlepel frituurolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493187
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht