Creoolse Spliterwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/12/2022 - 08:34
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de worst toe en bak in ongeveer 5-7 minuten licht goudbruin.
-Voeg de uien, bleekselderij en groene paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten.
-Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten.
-Voeg de bouillon, spliterwten, 1 hammetje, paprika, cayennepeper, oregano, tijm, laurierblaadjes, zout en peper toe en breng aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en laat afgedekt sudderen tot de erwten zacht en zacht zijn, ongeveer 1-3 uur.
-Verwijderhet hammetje en trek het vlees eruit, snijd het in hapklare stukjes en voeg weer toe aan de soep
Afbeelding
Creoolse Spliterwtensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Creoolse spliterwtensoep is een  favoriete wintersoep in het zuiden van de USA 
Ingrediënten
2 eetlepels olie
250 g andouille-worst (in kleine stukjes gesneden)
200 g ui (in blokjes gesneden)
100 g selderij (in blokjes gesneden)
100 g groene paprika (in blokjes gesneden)
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
1,5 L vleesbouillon of kippenbouillon
300 g gele spliterwten
1 hammetje
1 theelepel paprika
1/2 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493184
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester