Geroosterde Knoflook Kip Met Asiago Jus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/12/2022 - 08:13
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kip toe (gekruid met zout en peper) en bruin, ongeveer 3-5 minuten per kant, voordat je het opzij zet.
-Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn en alles lichtbruin is, ongeveer 3-5 minuten.
-Strooi de tijm en bloem erdoor en bak een minuutje mee.
-Voeg de bouillon toe en blus de pan af door met een lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen terwijl de bouillon sist wanneer deze wordt toegevoegd.
-Meng de asiago door de saus en breng op smaak met peper en zout.
-Voeg de kip toe, dek af (met een deksel of folie) en braad 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C OF draai het vuur laag tot middelhoog en laat 15 minuten op het fornuis sudderen.
Afbeelding
Geroosterde Knoflook Kip Met Asiago Jus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Langzaam geroosterde knoflookkip met Asiago jus 
Ingrediënten
1 eetlepel olie
4 à 6 kippendijen
zout en peper naar smaak
1 ui, gesnipperd
20 teentjes knoflook, gepeld
2 theelepels verse tijm, gehakt (of 1 theelepel droge tijm)
2 eetlepels bloem
24 cl kippenbouillon
100 g asiago-kaas (of Parmezaanse kaas), geraspt
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493182
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester