London Grill Marinade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/11/2022 - 10:24
Bereidingswijze
-Doe de chilipepers, knoflook, sojasaus, azijn, olijfolie, suiker en kruiden in een keukenmachine. Verwerk tot het heel glad is.
-Snijd het vlees aan beide kanten in met een gearceerd patroon, ongeveer 1 mm diep, zodat de marinade in het vlees kan doordringen.
-Doe het vlees in een grote zak of in een brede schaal en giet de marinade erover. Wrijf de marinade in het vlees en dek af.
-Koel en marineer het vlees ten minste 6 uur, hoewel het het beste is om het een nacht te marineren voor een betere smaak.
VOOR GEGRILD rundvlees :
-Verhit een grill tot middelhoog vuur. Vet de roosters heel licht in.
-Grill - 5 minuten, draai dan om en gril nog 5 minuten.
-Controleer de temperatuur. U wilt intern 80°C voor medium-rare of 60°C voor medium. Blijf grillen en omdraaien tot je de gewenste temperatuur hebt bereikt, tot 20 minuten
- vlees 10 minuten rusten, dan tegen de draad in snijden en serveren.
VOOR GEBRADEN VLEES :
-Verwarm je oven om te braden.
-Rooster het vlees gedurende 6-7 minuten, draai dan om en rooster nog eens 5 minuten, of totdat het een interne temperatuur van 60°C bereikt voor medium-rare.
-10 minuten rusten, dan tegen de draad in snijden en serveren.
Afbeelding
London Grill  Marinade
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept voor de marinade van 'London grill' geeft je de beste London grill met een lekkere smaak, met sojasaus, azijn, zelfgemaakte chilipasta en veel smaakmakers. London gril is een rundvleesgerecht gemaakt door gemarineerd rundvlees te braden en het vervolgens in dunne reepjes over het graan te snijden. Ondanks de naam zijn het gerecht en de terminologie Noord-Amerikaans, geen Brits
Ingrediënten
2-3 pittige chilipepers fijngehakt - ik heb hiervoor een jalapeno, fresno en habanero gebruikt - gebruik mildere pepers voor minder pikant
2 teentjes knoflook gesnipperd
12 cl sojasaus
2 eetlepels appelciderazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
Hete saus naar smaak 1-2 eetlepels is goed, of probeer je favoriete sriracha
1 kg rundvlees ( type Agnus beef)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493181
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chlli pepper madness
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester