Bereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten behalve het limoensap toe aan een grote pan of sauspan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, of tot de ingrediënten zacht worden. Ze zullen een beetje opzwellen.
-Koel af en breng over naar een keukenmachine of blender.
-Voeg het limoensap toe en verwerk tot een gladde massa. Verdun indien nodig met water. Je kunt het desgewenst ook zeven voor een dunnere saus.
-Proef en pas aan voor kruiden. Geniet er van!
-Koel af en breng over naar een keukenmachine of blender.
-Voeg het limoensap toe en verwerk tot een gladde massa. Verdun indien nodig met water. Je kunt het desgewenst ook zeven voor een dunnere saus.
-Proef en pas aan voor kruiden. Geniet er van!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze huisgemaakte saus is de meest veelzijdige Mexicaanse saus ooit, de perfecte mix van zoet, hartig en pittig, gemakkelijk te maken, perfect over fruit, desserts, snacks en meer. Zo lekker en zo veel manieren om ervan te genieten!
Ingrediënten
100 g gedroogde abrikozen
50 g gedroogde pruimen of gebruik rozijnen
50 g gedroogde hibiscusbloemen
4 gedroogde chili pepers
1/2 L water
3 eetlepels suiker
1 theelepel tajinkruiden
1/2 theelepel zout
3 eetlepels limoensap sap van 1 kleine limoen
50 g gedroogde pruimen of gebruik rozijnen
50 g gedroogde hibiscusbloemen
4 gedroogde chili pepers
1/2 L water
3 eetlepels suiker
1 theelepel tajinkruiden
1/2 theelepel zout
3 eetlepels limoensap sap van 1 kleine limoen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493178
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch