Bereidingswijze
Versnipper de ui en plet de look. Stoof ze glazig in een kookpot met een geut olie.
Snijd de spitskool in reepjes, houd wat reepjes apart voor de afwerking, doe de kool samen met de mosterd en de kippenbouillon in de pot. Laat het geheel 35-40 minuten koken.
Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de groene asperges, die zijn wat houterig en gaan niet mee in het soepje. Snijd de asperges vervolgens in kleine stukjes van 1 à 2 cm. Stoof ze in een hete pan met wat olijfolie voor 4 tot 5 minuten, en breng op smaak met peper en zout. Je hoeft ze zeker niet te lang te stoven, de asperges mogen nog genoeg bite hebben.
Mix de soep glad met een staafmixer, voeg de asperges toe, werk af met de overgebleven sliertjes spitskool en serveer.
Snijd de spitskool in reepjes, houd wat reepjes apart voor de afwerking, doe de kool samen met de mosterd en de kippenbouillon in de pot. Laat het geheel 35-40 minuten koken.
Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de groene asperges, die zijn wat houterig en gaan niet mee in het soepje. Snijd de asperges vervolgens in kleine stukjes van 1 à 2 cm. Stoof ze in een hete pan met wat olijfolie voor 4 tot 5 minuten, en breng op smaak met peper en zout. Je hoeft ze zeker niet te lang te stoven, de asperges mogen nog genoeg bite hebben.
Mix de soep glad met een staafmixer, voeg de asperges toe, werk af met de overgebleven sliertjes spitskool en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep van spitskool met groene asperges, die makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
500 gr spitskool
1 ui
1 teen look
1 l kippenbouillon
1 el mosterd
200 gr groene asperges
peper
zout
1 ui
1 teen look
1 l kippenbouillon
1 el mosterd
200 gr groene asperges
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493170
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht