Heilbot filet met parmezan jasje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/09/2022 - 10:18
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of folie.
2. Meng in een ondiep bord de Parmezaanse kaas, knoflook, paprika, peterselie, zout en peper.
3. Leg de heilbotfilet in het midden van de bakplaat en leg de bijgesneden asperges rond de vis. Besprenkel de heilbotfilet met olijfolie, strooi het kaasmengsel over de heilbot en druk het licht aan met je vingers. Kruid de asperges met zout, peper, eventueel overgebleven kaasmengsel.
3. Bak tot de vis in het dikste deel ondoorzichtig is, ongeveer 15 minuten. Je kunt de parmezaanse korst eventueel 1 minuut onder de grill krokant maken.

Serveer de gebakken heilbot met schijfjes citroen.
Afbeelding
Heilbot filet met parmezan jasje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gebakken heilbot met Parmezaanse korst smelt gewoon in je mond! Een eenvoudig gebakken visrecept gebakken in één pan met groene asperges voor een volledige, moeiteloze maaltijd!
Ingrediënten
1 stuk van 650 g heilbotfilet
1 of 2 bosjes groene asperges
120 g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 theelepels paprikapoeder
1/4 theelepel zeezout
1/ theelepel zwarte peper
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 eetlepel gehakte verse peterselie, voor het serveren
Citroenschijfjes, voor erbij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493164
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = C.Cherrier
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester