Pompoen/linzen stoofpotje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/09/2022 - 09:59
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de gember, knoflook en in blokjes gesneden pompoen toe en kook tot het geurig is, ongeveer 2 minuten. Roer de garam masala, kurkuma en cayennepeper erdoor en bak nog een minuut.
2. Voeg de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en breng de stoofpot aan de kook. Dek af en laat 15-20 minuten sudderen, tot de butternut zacht is.
3. Roer de kokosmelk, linzen en gehakte boerenkool erdoor, kook 5 minuten. Haal de stoofpot van het vuur en voeg de verse koriander toe.
4. Verdeel de kokosnoot butternut en linzenstoofpot over kommen. Bestrooi eventueel met nog wat koriander en cayennepeper.
Afbeelding
Pompoen/linzen stoofpotje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pompoen/ linzenstoofpot in romige kokossaus is een uitstekend vegggie diner voor zowat elke avond van de week!
Ingrediƫnten
1/2 butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 cm verse gember, geraspt
4 teentjes knoflook, gehakt of geraspt
2 theelepels garam masala
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak
70 cl groentebouillon
verse koriander, gehakt, plus meer om te serveren
1/2 theelepel zout en zwarte peper
1 blik kokosmelk
600 g gehakte boerenkool
1 klein blikje gekookte linzen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493162
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester