Bereidingswijze
1. voeg het rundergehakt toe aan een middelgrote kom en bestrooi met steakkruiden, rode chilipepervlokken, vers gekraakte zwarte peper, de helft van de gehakte knoflook, bouillonblokje en peterselie. Meng met een vork of met de hand totdat alles goed gemengd is .
2. Verdeel het gekruide rundergehakt in 8 gelijke porties en vorm er ronde burgers van (u kunt een ringvorm gebruiken). Bedek de helft van de runderpasteitjes met een plakje kaas en leg er nog een runderpuck op om de "sandwich" te maken.
3. Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de runderpasteitjes 5 tot 6 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Bedruip het vlees tijdens het koken met de mix van boter en sappen. Schep op een schoon bord en zet apart.
4. Smelt in dezelfde koekenpan 2 eetlepels boter; voeg dan de resterende knoflook, citroensap, hete saus, Italiaanse kruiden en rode pepervlokken toe.
5. Roer de verse peterselie erdoor, voeg dan de courgette-noedels toe en schep ze twee tot drie minuten om zodat ze gaar zijn. Laat het kookvocht een minuut inkoken als de courgette te veel water geeft. Duw de courgette aan één kant van de pan en voeg de runderpasteitjes terug in de pan en verwarm ze een minuut of twee opnieuw. Serveer de cheesy knoflookburgers met citroenboter courgette noedels direct met een schijfje citroen ernaast.
2. Verdeel het gekruide rundergehakt in 8 gelijke porties en vorm er ronde burgers van (u kunt een ringvorm gebruiken). Bedek de helft van de runderpasteitjes met een plakje kaas en leg er nog een runderpuck op om de "sandwich" te maken.
3. Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de runderpasteitjes 5 tot 6 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Bedruip het vlees tijdens het koken met de mix van boter en sappen. Schep op een schoon bord en zet apart.
4. Smelt in dezelfde koekenpan 2 eetlepels boter; voeg dan de resterende knoflook, citroensap, hete saus, Italiaanse kruiden en rode pepervlokken toe.
5. Roer de verse peterselie erdoor, voeg dan de courgette-noedels toe en schep ze twee tot drie minuten om zodat ze gaar zijn. Laat het kookvocht een minuut inkoken als de courgette te veel water geeft. Duw de courgette aan één kant van de pan en voeg de runderpasteitjes terug in de pan en verwarm ze een minuut of twee opnieuw. Serveer de cheesy knoflookburgers met citroenboter courgette noedels direct met een schijfje citroen ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een twist op het klassieke hamburger gegeven....Deze knoflookboterburgers met courgette-noedels vormen een heerlijk koolhydraatarm/keto-diner dat je nog lang zult herinneren.
Ingrediënten
650 g mager rundergehakt
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 kop gehakte verse peterselie, verdeeld
1 theelepel verkruimeld runderbouillonblokje
Geplette rode chilipepervlokken, optioneel
1 eetlepel steakkruiden (wij gebruikten Mc Cormick's Grill Mates Hamburger)
4 middelgrote courgettes, in spiraalvorm of julienne gesneden
4 plakjes kaas (cheddar, mozzarella, provolone…)
2+2 eetlepels boter
1 eetlepel hete saus (wij gebruikten Sriracha)
Zout en vers gemalen peper
1 theelepel Italiaanse kruiden
Sap van 1/2 citroen + schijfjes citroen, voor garnering
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 kop gehakte verse peterselie, verdeeld
1 theelepel verkruimeld runderbouillonblokje
Geplette rode chilipepervlokken, optioneel
1 eetlepel steakkruiden (wij gebruikten Mc Cormick's Grill Mates Hamburger)
4 middelgrote courgettes, in spiraalvorm of julienne gesneden
4 plakjes kaas (cheddar, mozzarella, provolone…)
2+2 eetlepels boter
1 eetlepel hete saus (wij gebruikten Sriracha)
Zout en vers gemalen peper
1 theelepel Italiaanse kruiden
Sap van 1/2 citroen + schijfjes citroen, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493161
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = C.Cherrier
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht