Bereidingswijze
Boen de komkommer schoon onder stromend koud water. Verwijder de beide uiteinden. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepeltje. Snijd de komkommer in plakjes van 8 mm dik.
Verhit de olie in de wok. fruit hierin het teentje knoflook tot het goudbruin ziet. Verwijder het daarna. Doe de verkruimelde gedroogde peper of de peperolie in de pan. Schep dit om en doe dan de komkommer erbij. Laat de komkommer gedurende 3 a 4 min onder voortdurend omscheppen bakken. doe dan de azijn, sojasaus, suiker gembersiroop en de bouillon erbij. Schep alles goed om en laat even flink koken. Serveren
Verhit de olie in de wok. fruit hierin het teentje knoflook tot het goudbruin ziet. Verwijder het daarna. Doe de verkruimelde gedroogde peper of de peperolie in de pan. Schep dit om en doe dan de komkommer erbij. Laat de komkommer gedurende 3 a 4 min onder voortdurend omscheppen bakken. doe dan de azijn, sojasaus, suiker gembersiroop en de bouillon erbij. Schep alles goed om en laat even flink koken. Serveren
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker chinees komkommer gerecht
Ingrediƫnten
1 grote stevige komkommer
5 eetlepel olie
1 teentje gepelde knoflook
1 gedroogde rode Spaanse peper ( lombok Rawit) verkruimeld of 1 theelepel peperolie
1 eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn
1/2 eetlepel donkere sojasaus
1/2 eetlepel witte basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels bouillon ( korrels opgelost in water)
5 eetlepel olie
1 teentje gepelde knoflook
1 gedroogde rode Spaanse peper ( lombok Rawit) verkruimeld of 1 theelepel peperolie
1 eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn
1/2 eetlepel donkere sojasaus
1/2 eetlepel witte basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels bouillon ( korrels opgelost in water)
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Je kunt er een hoofdgerecht van maken door 300-400 gram gaar in blokjes gesneden kippenvlees toe te voegen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493160
Homepage ID
1990146
Teller
0
Bron
Aziatisch koken zo doe je dat
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch