Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen , kook ze gaar , giet af en pureer ze. Maak de pureer aan met de melk , kaas en boter. Breng op smaak met nootmuskaat , peper en zout.
Spoel de prei en snij in dunne ringetjes. Schil de wortelen en snij in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook. Snij de vis stukken.
Stoof de knoflook even aan in een stoofpot met olie en voeg de rest van de groenten toe. Bak even mee. Bestrooi de groenten met de bloem , roer goed om en blus met de wijn en de fond.
Voeg de room , de vis en de garnalen toe en kruid met peper en zout. Laat de ragout 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Roer de peterselie door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Doe de ragout in een ovenschaal en dek af met puree. Zet 40 minuten in de oven.
Lekker met erwten en worteltjes.
Spoel de prei en snij in dunne ringetjes. Schil de wortelen en snij in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook. Snij de vis stukken.
Stoof de knoflook even aan in een stoofpot met olie en voeg de rest van de groenten toe. Bak even mee. Bestrooi de groenten met de bloem , roer goed om en blus met de wijn en de fond.
Voeg de room , de vis en de garnalen toe en kruid met peper en zout. Laat de ragout 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Roer de peterselie door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Doe de ragout in een ovenschaal en dek af met puree. Zet 40 minuten in de oven.
Lekker met erwten en worteltjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijke ovenschotel en aangezien mijn vrouw geen garnalen lust maakt ik er dus één met en één zonder garnalen
Ingrediënten
400 g zacht kokende aardappelen
100 ml melk
3 el vers geraspte kaas
2 el boter
1 prei
2 wortelen
1 teen knoflook
1 à 2 el bloem
50 ml droge witte wijn
250 ml vis fond
150 ml room
400 g visfilet (zalm , kabeljauw...)
400 g gepelde garnalen
2 el gehakte peterselie
2 el olijfolie
nootmuskaat , peper en zout
100 ml melk
3 el vers geraspte kaas
2 el boter
1 prei
2 wortelen
1 teen knoflook
1 à 2 el bloem
50 ml droge witte wijn
250 ml vis fond
150 ml room
400 g visfilet (zalm , kabeljauw...)
400 g gepelde garnalen
2 el gehakte peterselie
2 el olijfolie
nootmuskaat , peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
stoofpot
stoofpot
Leuke tips
Dit gerecht is ook heerlijk met spinazie. Bereid de aardappelen zoals beschreven. Spoel 500 g spinazieblaadjes en stoof 2 minuten aan in wat boter met een gepeld teentje knoflook erbij. Laat uitlekken en droog af met keukenpapier. Leg de vis , de garnalen en de spinazie (zonder het steentje knoflook) in een beboterde ovenschotel. Giet er de room bij. Kruid met peper en zout. Schep de puree erover. Verdeel wat vlokjes boter over de ovenschotel en schuif 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Heeft de puree nog geen korstje ? Gril dan even.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493158
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht