Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschotel in
-Kook de pasta schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gedurende 1 minuut minder dan "al dente" wordt genoemd. Verwijder en laat uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat. Maak 2 papieren handdoeken vochtig en leg ze op de schelpen om ze vochtig te houden. Opzij zetten.
-Smelt de boter in middelgrote pan. Voeg de ui en champignons toe, bak 5 minuten. Verwijder en zet opzij. Veeg de pan niet uit.
-Voeg de bloem toe en klop met de resterende boter tot een roux (pasta). Mix tot een glad en bruisend geheel.
-Klop de melk, de room, witte peper en zout erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Schep een halve kop hete saus in een kleine schaal, terwijl je roert, voeg je de eierdooiers toe. Roer volledig door elkaar en voeg dan langzaam toe aan de rest van de saus. Klop opnieuw. Saus zal dikker worden.
-Roer de Worcestershire-saus en sherry erdoor. Haal van het vuur en zet opzij.
-Meng in een mengkom de gekookte zeevruchten met het paddenstoelenmengsel, peterselie en 3/4 kopje roomsaus.
-Vul het mengsel in schelpen. Schik in de ingevette ovenschotel
-Schep de resterende saus over de gevulde schelpen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
-Bak gedurende 10 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
-Kook de pasta schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gedurende 1 minuut minder dan "al dente" wordt genoemd. Verwijder en laat uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat. Maak 2 papieren handdoeken vochtig en leg ze op de schelpen om ze vochtig te houden. Opzij zetten.
-Smelt de boter in middelgrote pan. Voeg de ui en champignons toe, bak 5 minuten. Verwijder en zet opzij. Veeg de pan niet uit.
-Voeg de bloem toe en klop met de resterende boter tot een roux (pasta). Mix tot een glad en bruisend geheel.
-Klop de melk, de room, witte peper en zout erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Schep een halve kop hete saus in een kleine schaal, terwijl je roert, voeg je de eierdooiers toe. Roer volledig door elkaar en voeg dan langzaam toe aan de rest van de saus. Klop opnieuw. Saus zal dikker worden.
-Roer de Worcestershire-saus en sherry erdoor. Haal van het vuur en zet opzij.
-Meng in een mengkom de gekookte zeevruchten met het paddenstoelenmengsel, peterselie en 3/4 kopje roomsaus.
-Vul het mengsel in schelpen. Schik in de ingevette ovenschotel
-Schep de resterende saus over de gevulde schelpen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
-Bak gedurende 10 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pastaschelpen gevuld met een gemengde zeevruchten , gegarneerd met een sherry spiked roomsaus. Perfect voor een chique diner, de feestdagen of gewoon een willekeurige doordeweekse avond.
Ingrediënten
12 jumbo pasta schelpen
3 eetlepels ongezouten boter
240 g champignons, schoongemaakt en gehakt
50 g witte ui, fijngehakt
1 1/2 eetlepels bloem
24 cl magere melk
24 cl room
1/8 theelepel witte peper
1/2 theelepel grof zeezout verdeeld
2 eidooiers, losgeklopt
3 eetlepels sherry
1/2 theelepel Worcestershire-saus
500 g gekookte zeevruchten
2 eetlepels platte peterselie
100 g verse Parmezaanse kaas, fijn geraspt
3 eetlepels ongezouten boter
240 g champignons, schoongemaakt en gehakt
50 g witte ui, fijngehakt
1 1/2 eetlepels bloem
24 cl magere melk
24 cl room
1/8 theelepel witte peper
1/2 theelepel grof zeezout verdeeld
2 eidooiers, losgeklopt
3 eetlepels sherry
1/2 theelepel Worcestershire-saus
500 g gekookte zeevruchten
2 eetlepels platte peterselie
100 g verse Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493156
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Jessica Formicola
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht