Gevarieerde vleesfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/08/2022 - 10:55
Bereidingswijze
Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.
Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus of ketjap manis erdoor.
Prik het vlees aan de fonduevork. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort (ca. 2 minuten in de bouillon. De gaar tijd van de kalfsoesters is ongeveer 2 à 3 minuten.
Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbaar) kleine metalen schepnetjes om de stukjes groenten en taugé heel kort in de bouillon te laten zakken.
Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor fonduen gebruikt ik altijd vers gemaakte bouillon , veel lekkerder dan die bouillonblokjes
Ingrediënten
250 g kipfilets , in smalle reepjes
250 g biefstukken , in dobbelstenen
250 g kalfsoesters , in dobbestenen
250 g champignons , schoongeborsteld en in plakjes
250 g preien , schoongemaakt en in ringen van 1 cm
100 g taugé , schoongemaakt
1 liter vleesbouillon , tablet of verse
2 tl Japanse sojasaus of ketjap manis
Hulpmiddelen & keukengerei
fonduevorken
kleine metalen schepnetjes
fonduepan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493154
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
boodschappen.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003