Bereidingswijze
Veeg of borstel de portobello schoon. Verwijder voorzichtig de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en haal met een lepeltje de sporen lijsten uit de portobello. Zo krijg je meer ruimte.
Kneed alle ingrediënten ( behalve de cheddar en de bosui ) voor het gehakt door elkaar. Voeg eventueel de gehakte steeltjes en de rest uit de champignon toe aan het gehakt.
Wrijf de hoed en een ovenschaal dun in met olijfolie. Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de paddenstoelen met de cheddar. Laat circa 3 minuten smelten.
Serveer de gevulde reuze champignons met groente en aardappelvariant naar keuze.
Kneed alle ingrediënten ( behalve de cheddar en de bosui ) voor het gehakt door elkaar. Voeg eventueel de gehakte steeltjes en de rest uit de champignon toe aan het gehakt.
Wrijf de hoed en een ovenschaal dun in met olijfolie. Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de paddenstoelen met de cheddar. Laat circa 3 minuten smelten.
Serveer de gevulde reuze champignons met groente en aardappelvariant naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Portobello - portabella , de beide benamingen voor deze reuze kastanjechampignon zijn goed . De ene benaming blijkt een verbastering van de andere en niemand weet waarom. Ik hou het maar op portobello. Per slot van rekening staat deze benaming ook op de verpakking.
Ze zijn perfect om te vullen met van alles en nog wat. Bovendien kun je het gehakt aanmaken met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik gebruik meestal de helft rundergehakt en de helft h.o.h gehakt. Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.
Ze zijn perfect om te vullen met van alles en nog wat. Bovendien kun je het gehakt aanmaken met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik gebruik meestal de helft rundergehakt en de helft h.o.h gehakt. Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.
Ingrediënten
2 portobello
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
¼ rode ui heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook heel fijn gesnipperd
snuf zwarte peper, zout en gerookt paprikapoeder of ( naar smaak)
1 bosui in fijne ringetjes
50 gram geraspte cheddar
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
¼ rode ui heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook heel fijn gesnipperd
snuf zwarte peper, zout en gerookt paprikapoeder of ( naar smaak)
1 bosui in fijne ringetjes
50 gram geraspte cheddar
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank mes en kom
Leuke tips
Lekker met in knoflookolie knapperig gewokte haricots verts met rode ui en bosui en een simpel gekookt aardappeltje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493148
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht