Bereidingswijze
Schil de aardappels en de pastinaken en pel de ui snijd deze samen in kleine stukjes.
Stoof deze groenten gedurende 15 minuten aan in wat boter en voeg 1 l water met de 2 groentebouillonblokjes of 1 l verse groentebouillon toe.
Laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje koken en mix dan het geheel.
Kruid af met peper en zout en werk af met wat room.
Stoof deze groenten gedurende 15 minuten aan in wat boter en voeg 1 l water met de 2 groentebouillonblokjes of 1 l verse groentebouillon toe.
Laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje koken en mix dan het geheel.
Kruid af met peper en zout en werk af met wat room.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van de vergeten groenten maakt ik meestal soep van
Ingrediënten
2 aardappels
2 pastinaken
1 ui
2 blokjes groentebouillon of 1 l verse
een scheutje room
peper en zout
boter
1 l water of 1 l verse groentebouillon
2 pastinaken
1 ui
2 blokjes groentebouillon of 1 l verse
een scheutje room
peper en zout
boter
1 l water of 1 l verse groentebouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
soep pot of kookpot
mixer
mixer
Leuke tips
Ik maakt eerst altijd verse groentebouillon , ook andere bouillons , omdat het veel lekkerder smaakt dan de bouillonblokjes die nogal wat te veel een zoute smaak heeft
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493139
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht