Bereidingswijze
Voor Gehaktballen:
-meng alle ingrediënten met elkaar en vorm balletjes. Ze zullen nat zijn. Het is prima, zorg ervoor dat ze bij elkaar blijven. Leg ze op een bakplaat tot ze klaar zijn om te bakken.
-Als u klaar bent om te bakken, verwarm de oven dan voor op 180°C
-Gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie of druivenpitolie (2-3 el of zo) om de gehaktballen mooi bruin te bakken. -Leg ze op een bakplaat en bak nog 10 minuten tot ze gaar zijn.
Voor pittige gember-honingsaus :
-In een koekenpan de sesamolie, knoflook en gember mengen en bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
-Voeg azijn, honing en chili met knoflooksaus toe en breng aan de kook.
-Voeg maizena toe en klop tot het is ingedikt.
-Proef & pas aan.
-Leg de gehaktballetjes in je pan, bedek met saus, garneer met korianderblaadjes (als je wilt) en serveer.
-meng alle ingrediënten met elkaar en vorm balletjes. Ze zullen nat zijn. Het is prima, zorg ervoor dat ze bij elkaar blijven. Leg ze op een bakplaat tot ze klaar zijn om te bakken.
-Als u klaar bent om te bakken, verwarm de oven dan voor op 180°C
-Gebruik een kleine hoeveelheid olijfolie of druivenpitolie (2-3 el of zo) om de gehaktballen mooi bruin te bakken. -Leg ze op een bakplaat en bak nog 10 minuten tot ze gaar zijn.
Voor pittige gember-honingsaus :
-In een koekenpan de sesamolie, knoflook en gember mengen en bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
-Voeg azijn, honing en chili met knoflooksaus toe en breng aan de kook.
-Voeg maizena toe en klop tot het is ingedikt.
-Proef & pas aan.
-Leg de gehaktballetjes in je pan, bedek met saus, garneer met korianderblaadjes (als je wilt) en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aziatische Varkensgehaktballetjes in een Ginger Honey Glaze. Isuper lekker en ze zijn toevallig glutenvrij.
Ingrediënten
Voor De Gehaktballen :
750 g varkensgehakt
2 el fijngehakte zoete of rode ui
2 grote teentjes knoflook fijngehakt
1 tl fijngehakte gember
1/2 tl sesamolie
zout en peper
Gember Knoflooksaus :
3 el sesamolie
1 tl gehakte knoflook
1 el fijngehakte gember
1 1/2 el rijstwijnazijn
2 el honing
1-2 el Chili met Knoflooksaus hangt af van hoeveel je van warmte houdt
1/2 tl maizena
Koriander voor garnering
750 g varkensgehakt
2 el fijngehakte zoete of rode ui
2 grote teentjes knoflook fijngehakt
1 tl fijngehakte gember
1/2 tl sesamolie
zout en peper
Gember Knoflooksaus :
3 el sesamolie
1 tl gehakte knoflook
1 el fijngehakte gember
1 1/2 el rijstwijnazijn
2 el honing
1-2 el Chili met Knoflooksaus hangt af van hoeveel je van warmte houdt
1/2 tl maizena
Koriander voor garnering
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493132
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij