Bereidingswijze
1. Verwarm een oven voor op 170°C/gasstand 3. Zet een grote ovenvaste pan of braadpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Kruid de stukken kip rondom met zout en peper en voeg ze toe aan de pan tot ze rondom goudbruin zijn. Je wilt de kip relatief langzaam karamelliseren, vooral op de huid, om een goede, diepe smaak te krijgen. Als de pan te heet is, zal het vlees verschroeien en de smaak van de saus bederven
2. Als de stukjes kip gekleurd zijn, voeg je de boter en tijm toe. Als de boter gesmolten is, bedruipt u de kip een paar minuten, haalt u het vlees uit de pan en legt u het apart op een bord
3. Voeg de prei, ui en wortel toe aan de pan en bak 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Roer de bloem erdoor zodat het het vet opneemt, roer dan geleidelijk de cider in de pan, zorg ervoor dat de bloem geen klontjes vormt. Zet het vuur hoger en reduceer de cider met tweederde
4. Voeg de crème frache toe en breng het mengsel aan de kook, roer de mosterd erdoor en schik de stukjes kip erover met het vel naar boven. Schuif in de oven en kook onafgedekt gedurende 20-25 minuten, of tot de kip gaar is. Garneer met peterselie en serveer direct uit de ovenschotel aan tafel met aardappelen naar keuze
2. Als de stukjes kip gekleurd zijn, voeg je de boter en tijm toe. Als de boter gesmolten is, bedruipt u de kip een paar minuten, haalt u het vlees uit de pan en legt u het apart op een bord
3. Voeg de prei, ui en wortel toe aan de pan en bak 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Roer de bloem erdoor zodat het het vet opneemt, roer dan geleidelijk de cider in de pan, zorg ervoor dat de bloem geen klontjes vormt. Zet het vuur hoger en reduceer de cider met tweederde
4. Voeg de crème frache toe en breng het mengsel aan de kook, roer de mosterd erdoor en schik de stukjes kip erover met het vel naar boven. Schuif in de oven en kook onafgedekt gedurende 20-25 minuten, of tot de kip gaar is. Garneer met peterselie en serveer direct uit de ovenschotel aan tafel met aardappelen naar keuze
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke klassieker uit Bretagne die bovendien overheerlijk is van smaak ! Stukjes kip worden gestoofd in een saus op smaak gebracht met cider, crème frache en mosterd. Dit gerecht kan het beste in één pan worden gekookt om alle smaken te behouden, en het is het beste om alle stukjes kip op het bot te houden, omdat dit betekent dat het vlees sappiger is en de saus smaakvoller. Serveer met wat aardappels ernaast voor een volledige maaltijd.
Ingrediënten
1 scharrelkip, in 2 dijen, 2 drumsticks, 4 vleugelbouten en 4 borststukken verdeeld
olie, om te frituren
30 g ongezouten boter
1 takje verse tijm
2 wortelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
4 preien, in ringen van 2 cm gesneden
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
15 gram bloem
300 ml droge cider
100 gram crème fraiche
2 tl Dijon-mosterd
zeezout
vers gemalen zwarte peper
peterselie, om te garneren
olie, om te frituren
30 g ongezouten boter
1 takje verse tijm
2 wortelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
4 preien, in ringen van 2 cm gesneden
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
15 gram bloem
300 ml droge cider
100 gram crème fraiche
2 tl Dijon-mosterd
zeezout
vers gemalen zwarte peper
peterselie, om te garneren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493131
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Steve Groves
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht